Shopoholic – inte jag inte

Igår var jag till mitt hyresrum där jag ska bo under hösten. Jag hade en fullpackad resväska med mig med kläder och lite annat från mitt rum på Marstrand. Det är rätt besvärligt att flytta saker när man först måste släpa ner dem till färjan och sedan ta dem över till Koön där jag har bilen parkerad. Tänkte ta lite saker då och då under veckan.

I rummet är det ganska kargt, det finns en säng med madrass, ett skrivbord, en skrivbordsstol, en golvlampa, en matta och en väggfast bokhylla med tre hyllor. Det hänger också en naken glödlampa i taket. That´it, inget mer.

Jag åkte iväg till IKEA för att shoppa, och shoppa gjorde jag….

Ett täcke, två kuddar, två mindre handdukar, ett badlakan, gardiner, en pläd, åtta stycken galgar och ett glas för värmeljus. Allt till det facila priset av 301 kronor.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Shopoholic – inte jag inte

 1. Ingrid skriver:

  Shopoholic kan man nog inte beskylla mig för heller. 😉

  Det var en faslig massa saker du fick för 301:-, det är nog IKEA i ett nötskal.
  Ha en skön dag!
  Kram, Ingrid

 2. johnny forsberg skriver:

  Cool Kraka! Trodde IKEA bara hade Byggsatser med cirka 18 delar kvar när allt e färdigt, men där ser man: En Quinnas simultankapacitet fixar till ett hel mysrum medans Karlarnas ” SIMULKLANT-kapacitet..knappt får ihop Bokhyllan Ivar..utan ritning vinkelhake skjutmått…osv O ändå 18 delar över??? Hmm mysko.
  Jomen nu förstår jag varför Gud gjorde Adam som kladd. O Eva som skapelsens fulländning! Tack för det, Liljeholmens ljus!
  Lev väl Kraka!!
  Ha det….

  • Kraka skriver:

   Haha… På IKEA kan man hitta en hel del som är värt att köpa. Killen jag hyr av var mäkta impad över att jag lyckats få upp gardiner. Han hade tydligen haft en kvinnlig hyresgäst tidigare som inte lyckats samt flera kvinnliga släktingar.
   Ska tilläggas att gardinstången som låg och var ledsen på golvet i rummet är den absolut enklaste modellen att sätta upp. I synnerhet som väggfästena redan var på plats…
   men visst, jag kan montera möbler också, utan att få alltför många delar kvar. Eller i alla fall inga delar som borde varit monterade, IKEA har ju ofta en del olika alternativa delar i sina ”byggsatser” och det kan vara väldigt frustrerande om man inte förstår det. Jag har monterat ett otal IKEA-möbler under åren.
   Bildbevis:
   https://kraka.moah.se/2009/01/04/jag-har-flyttat/

 3. Gunnar skriver:

  Ibland undrar jag om IKEA tjänar mer på sånt här än möblerna….

  • Kraka skriver:

   Jag antar att du menar småsaker, tillbehör. Jag vet massor av människor som inte kan gå på IKEA utan att köpa något, som har lådvis med värmeljus eller annat de inte behöver jst då. Men jag är ofta på IKEA utan att handla. Hemma i Stockholm bor jag på långpromenadsavstånd och det tar inte lång tid med bilen. Vi åker ofta och äter för en billig penning och det är nog en förlustaffär när man kan äta en rejäl portion husmanskost för 19 kronor. Även om man väljer något av de lite dyrare så är det billigt jämförelsevis. Den billiga maten är något slags service för att man ska komma dit och sedan handla en massa…
   Det enda jag inte hade planerat i förväg att köpa var det där glaset för värmeljus, det kostade 10 kronor. Annars var det bara sådant jag behövde. De där kuddarna oc htäcket går inte att tvätta, men jag ska ju bo tillfälligt och då duger det gott. När jag inte har mina kattåojkar i sängen behöver inte kuddar och täcken tvättas stup i kvarten. Kuddarna kostar 12 kronor styck och täcket 29 kronor. Då har man råd att kasta dem när de är förbrukade. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *