Första dagen efter första natten

Nu har jag flyttat in på riktigt. Var och lämnade mina saker från Sommarhotellet innan jag reste hem för drygt en vecka sedan, men jag har inte flyttat in förrän nu.

Igår kom jag från Köpenhamn efter några dagar med min son. Vi hade haft en liten minisemester tillsammans. Jag kom med bussen och kände mig rätt trött när jag äntligen var hemma i mitt lilla rum. Det blev inte mykcet gjort innan jag somnade tidigt.

Jag vaknade ganska tidigt och upptäckte till min glädje att jag var ensam hemma. Gick ut i köket, inte stort mer än en kokvrå, som jag delar med min hyresvärd. Fyllde på vattenkokaren och gjorde en stor kopp kaffe som jag drack medan jag tittade ut genom fönstret. För mig som så många år bott på bottenvåningen, både i egna och andras hus och i lägenheter, är lite fascinerad av den vida utsikten som kommer sig av att befinna mig på sjätte våningen.

Efter kaffet tog jag tag i att packa upp mina tillhörigheter. Min hyresvärd kom hem och jag hoppades att jag skulle få lite mer tid för mig själv under dagen, vilket också inträffade efter någon eller några timmar. Jag passade då på att ta ett bad och tvätta håret innan jag gick ut på en promenad.

Det tar ungefär en halvtimme att gå härifrån och ner till Angereds centrum. Jag passade på att kolla var man lämnar returmaterial och gick sedan iväg.
När jag kom fram började jag med att äta lunch och gick sedan runt i några av affärerna. Det märks att det här är ett annat slags centrum än Kista. I Kista är det mesta exklusivt, mendan det här finns en hel del butiker av annat slag också. Men naturligtvis finns de vanliga affärskedjorna på plats, det är inte så stor skillnad på olika centrum i Sverige numera.

Efter att ha gjort några inköp på Lindex gick jag ut en stund igen och funderade på vad jag skulle göra. Efter en stund av funderande på en bänk bestämde jag mig för spårvagnen in till Nordstan.
Väl på plats inne i city gjorde jag ett besök på Akademibokhandeln för att skaffa en papperskalender. Valde den enklaste jag hittade, har den numera bara som en backupp. Har i stort sett helt gått över till googles kalender som jag kan nå överallt.

Det blev inte så mycket mer av min dag i stan, jag är förkyld och känner mig matt. Behöver vila inför jobbet.
Innan jag tog spårvagn och buss hem till Mitt lilla rum på berget drack jag en kopp kaffe med kanelbulle på Pressbyrån utanför Centralstationen.

 

 

En enkel fika i solen

Det här inlägget postades i Livet, Nioochenhalv kvadratmeter uppe på berget. Bokmärk permalänken.

2 svar på Första dagen efter första natten

  1. Ingrid skriver:

    Jag bor ju på markplan nu och det är bekvämt och bra, men jag saknar onekligen att kunna gå upp till om inte sjätte, så i alla fall andra våningen, för att kunna titta ut över omgivningarna. Men det är fördelar och nackdelar med allting.

    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *