Boklängtan – Bokbloggsjerka 30 augusti – 2 september

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är:  Vilken bok/vilka böcker längtar du mest av allt efter just nu? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Det finns en hel del böcker där jag görna vill veta hur det går för huvudpersonerna. Det är personer i olika kriminalromaner/deckare där persongallerierna är en sidohistoria i sig.
Dels är det Anna Janssons Maria Wärn, dels Karin Adler i Ann Rosmans böcker, böcker som för övrigt utspelar sig på Marstrand. Marstrand har fått en alldeles egen plats i mitt hjärta som mitt sommarhem, som jag nu lämnat igen efter en underbar sommar. Den tredje i raden för övrigt.

Anna Jansson brukar komma ut med en bok om året och 2013:s bok, Dans på glödande kol, har ju redan kommit.
Hur tätt Ann Rosman ger ut sina böcker har jag mindre koll på, men jag hade förväntat mig att det skulle kommit en ny till sommarsässongen på Marstrand. Den senaste, som kom förra året, heter Mercurium och bygger på Mätta Focks liv och livsöde. Det säljs ju en del lokalt till turisterna på ön. Både Coop på Koön och Bergs konditori brukar sälja signerade exemplar.

Båda de här författarna har bloggar, men jag har inte hunnit läsa dem regelbundet. Livet och vardagen tar lite för stor plats emellanåt och det blir inte plats för andras vardag och funderingar. Tyvärr.
Men Ann Rosman, som jag visserligen inte känner privat, har jag funderat på att fråga när det blir dags för nästa bok. Jag har henne bland mina Facebookkontakter.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *