Idag är ingen vanlig dag…

Idag är ingen vanlig dag brukar man ju säga när någon fyller år. Idag är det min tur att fylla år, men det är ingen sådan där speciell födelsedag som ska firas med pompa och ståt, bara en alldeles vanlig. Att det är 13-09-13 kan möjligen göra dagen lite mer speciell, i alla fall för den som finner skönhet i siffror och dess olika gåtor.
Det är alla dessa vanliga dagar som är livet och det är lätt att glömma bort och bara räkna de dagar då det händer något stort. Men egentligen är ju varje dag stor på något sätt…
För att jag ska minnas just den här dagens små detaljer använder jag min gamla mall igen. Naturligtvis hamnar inte varje ögonblick på nätet, men jag brukar minnas de privata stunderna bättre om jag har en ram av vardaglighet sparad. Håll tillgodo med det jag delar – om du vill.

När gick jag upp?

Jag satte mig upp direkt jag vaknade och tittade på mobilens för att se vad klockan var Den var exakt 10.11.
Jag hade varit vaken vid 05-tiden men valt att sova en stund till. Sömn tillhör inte de saker jag konsumerar i överskott och det är bäst att passa på när tillfälle ges.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Som alltid pratade jag lite med katterna, hälsade dem godmorgon och slog på datorn. Sedan surfade jag runt och läste både nyheter och sådant vänner och bekanta skrivit till mig. Chattade lite med folk jag känner också. För mig är internet som ett torg där man hälsar på folk man känner och byter några ord ibland.

Vad serverades?

Jag bredde kaviar på de två sista knäckebrödsbitarna jag hade i skåpet. Kaffe naturligtvis!
Letade i skåpen för att hitta något lite extra, men hittade inget som föll mig i smaken. Till sist, till tredje koppen kaffe, skar jag av en fjärdedel från en Snickers som jag fått. Det är egentligen alldeles för sött, men en liten bit till kaffe kan vara gott ibland.

Vad gjorde jag sedan?

Jag tittade på dokumentärfilmen Den stora kärleken. Blev så beklämd av den stora ensamheten som speglas att jag var tvungen att ta den i små portioner och göra annat emellan.
Jag tog ett bad och tvättade håret, tog bort gammalt nagellack både på tår och fingrar, klippte och filade de naglar som behövde och målade sedan om dem.

Jag tar en kopp kaffe och gör mig klar för at åka iväg och shoppa.

Klockan är nästan 15 och jag börjar känna mig lite hungrig, har ju bara ätit två bitar knäckebröd och en fjärdedles Snickers. Först tänker jag att jag skulle vilja ha en Tunnbrödsrulle. Men på vägen kommer jag på hur sjukt mycket jag längtar efter en Subway och så får det bli. Svänger in till Stinsen, ett köpcentrum i Sollentuna där jag vet att det finns en Subway. Väljer det vanliga, en halva med bland annat tonfiskröra, och kaffe.
Efter lunchen åker jag vidare till Coop Forum för att shoppa. Det blir knäckebröd av den vanliga sorten och en ny sort jag vill prova, lite Digestivekex och en bit St Agur. Köper också en förpackning med Sheba paté till mina kattpojkar. När jag nu ändå är där passar jag på att dricka födelsedagskaffe.

Åker hem igen för att vila lite inför kvällen samt småpyssla med lite ditten och datten. Svarar på några mail, ringer och bestämmer en tid med min son och börjar plocka fram kläder.

På kvällen åker vi in till City för att gå på Dramaten och se Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. Efter teatern försöker vi hitta en restaurang att äta på, men det är fullt överallt och vi åker T-bana till Rådhusets station och går Hantverksgatan upp mot Fridhemsplan och hittar en restaurang som heter Capri med plats på sin uteservering. Det är märkligt varmt trots att det är mitten av september och på webben kan vi läsa att det är 15 grader på Kungsholmen kl 22 och att det förväntas bli ytterligare en grad varmare lite senare då vädret ska bli molnigare och då hålla kvar värmen bättre.
När vi ätit och druckit kaffe går vi upp till Fridhemsplan och tar T-banan hem.

Köpte jag något?

Jag köpte min lunch på Subway, det jag handlade på Coop Forum och kaffe med bakelse.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Jag hann helt enkelt inte med att träna, lägga in några räkningar på internetbanken som kommit med posten igår och att städa.

Middag?

Oxfilé & fläskfilé med pommes och bearnaise. Till det ett glas rött och kaffe efteråt.

En bra sak som hände under dagen?

Egentligen var ju hela dagen bra och jag kan inte specifikt peka på en enda sak.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Jag tänker att jag är väldigt nöjd med min födelsedag och att jag firat den långt över vad man kan förvänta sig. Jag fick en fin present av min son, en Nexus pad, men jag fick den redan på kvällen före. Det var långt mer än jag förväntat mig och jag blev väldigt glad.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

8 svar på Idag är ingen vanlig dag…

 1. johnny forsberg skriver:

  Congratulatiions my Dear Friend : Best wishes on Your BirthdaY
  God bless.. Hugs.. See ya!!
  Yours truly….

 2. Gunnar skriver:

  Det där var väl riktigt trevlig födelsedag? Låter kul med att se en pjäs på Dramaten. Det skulle jag också vilka göra nån gång.

  • Kraka skriver:

   Ja, det är alltid trevligt att gå på teater och Dramaten är fin. Vi var på Lilla Scenen den här gången, förra gången var vi på någon av deras ännu mindre scener, Elverket, och såg Undertiden (som jag skrev om här: https://kraka.moah.se/2013/05/25/undertiden-en-musikalisk-pjas-om-tiden-som-gick-sin-vag/ )
   Ann Heberleines självbiografiska bok/pjäs är väl inte det uppbyggligaste man kan läsa/se. Men det finns ju en massa kommendier också och inte minst klassiker. Jag rekommenderar verkligen att du och din fru gör ett besök där när ni är i Stockholm. Det är sällan det finns biljetter kvar så köp dem via nätet. 🙂

 3. Louise skriver:

  Gratulationer i efterskott … Är man nöjd med sin dag så kan det väl inte bli bättre egentligen …
  Det där med siffror kan vara lite spännande. Förra året så fyllde jag ju 50 år – den största födelsedagen vi har i livet i allmän mening – och då var det 2012-12-12, 12 dagar för jul. Kändes lite ödesmättat innan, och jag hann skrämma upp mig rejält. Jordens ödestimma var ju dessutom förutspådd den 21/12 (21 är ju en omvänd 12:a) …
  Men allt gick bra, både för mig själv och för världen … 😉
  Om inget händer när man tror på det, så lär det nog inte göra det om man INTE tror på det ….

  • Kraka skriver:

   Tack!
   Ja, det där med fredagen den 13:e är ju lite speciellt. Jag är i alla fall född en tisdag. Men både när jag fyllde 13 och 30 var det fredag, plus en massa andra födelsedagar också förstås som jag inte minns så här på rak arm.
   Jag är väldigt fascinerad av siffror och matematiska gåtor/problem. Primtal är extra ascinerande och nästa år fyller jag ett primtal och funderar på att ha en fest då. För vem har sagt att de stora firandena bara ska vara då man fyller de etablerade åren…
   När det gäller olyckor så händer väl dessa, både stora och små, varje dag men man minns dem från fredagar den 13 mer än andra.
   Ja, jag är riktigt nöjd med min dag, den kunde inte blivit bättre!

 4. Ingrid skriver:

  Grattis så här några dagar i efterskott!
  Du har verkligen firat ordentligt med både teaterbesök och utemiddag och presenten var minsann inte fy skam!
  Ha en fin ny vecka!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!
   Ja, det blev ett ordentligt firande. Presenten var verkligen en överraskning. Jag hade sagt att jag skulle köpa en sådan när jag fick råd någon gång. Att jag skulle få en i present hade jag verkligen inte väntat mig.
   Nu är det dags för arbetsvecka igen, ska hinna med fem nätter den här veckan. I Kungälv gör vi bara 9,25 timmar/pass. Annars är ju 10,25 eller 10,5 det vanligaste. Men det blir i alla fall 46,25 timmar den här veckan. Jag behöver göra många veckotimmar när jag jobbar för att kunna schemalägga en ledig vecka varje månad.
   Önskar också dig en fin vecka!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *