Jag är inte granne, jag är sambo

Att Gud är granne med kaos är ett känt uttryck som i alla fall jag tolkar som att både ordning, kosmos, och kaos behöver finnas för balans i livet. Precis som yin och yang.

Dagens Nyheter har en artikel som heter Vad ett stökigt skrivbord säger om dig. Man hävdar i en studie gjord på Minnesotas universitet i USA att människor som har stökigt på skrivbordet väljer choklad framför äpplen. Eller för att förtydliga, den som har stökigt omkring sig äter onyttigt och har en osund livsstil medan den som har ordning har sunda matvanor och sund livsstil.
Man kom också fram till att den som har rörigt har ett mer rörligt intellekt och är mer kreativ.

Jag brukar ofta säga att om Gud är granne med kaos så är jag sambo. Inte för att jag gillar oreda, men för att det är så mycket annat som tar upp min tid, mina tankar och som rör sig i mitt liv så jag hinner inte städa så där jättenoga som en del människor gör. Jag skjuter upp till morgondagen och när den dagen kommer har något annat dykt upp och så fortsätter det.

Att jag skulle ha en osund livsstil vill jag däremot bestrida. Visst, jag är förtjust både i bakelser och efterrätter. Men jag tränar på gym och promenerar jätemycket eftersom jag har trekking som hobby och måste hålla igång för att orka göra långvandringar.
Jag äter förhållandevis nyttigt mellan fikastunderna med bakelser och jag röker inte.

Om jag är kreativ får väl någon annan avgöra, men jag är påläst och engagerad och vet i alla fall lite om det mesta. Jag har en hel del kunskaper i mitt yrke och när jag ställs inför akuta situationer i livet brukar kombinationen av teoretisk kunskap och upplevd erfarenhet göra att bitarna trillar på plats mer eller mindre av sig själv.

Om jag väljer äpplet eller chokladen? Det beror helt på situationen…  🙂

Det här inlägget postades i Livet, Yin och Yang, livsbalans, tid. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *