Skämt och skämmigt skämt

Göteborgska skämt är välkända och inte minst då de upptåg och practical jokes som har sitt ursprung på Chalmers tekniska högskola.
Men det här var faktiskt inte helt klockrent som skämt, snarare rätt taskigt mot den som hade bråttom. Som tur var hade jag inte bråttom, bara en väldigt tung resepackning.

När jag kom från Stockholm med tåget klev jag på spårvagnen mot Angered. Det stod Angered fram på vagnen och också på den skylt inne i vagnen som lyser och talar om vart man är på väg.

Plötsligt svänger vagnen av åt ett helt annat håll och kör hållplats efter hållplats bort från spåren mot Angered. Till sist stannar den och föraren ropar ut att nu skulle han vända och de som skulle till Angered fick åka med tillbaka och ta en annan spårvagn.
Det var väl nu inte hela världen, det var soligt ute och ganska okej att stå och vänta på spårvagnen en gång till. Men helt roligt var det faktiskt inte… (Jodå, jag förstår att det beror på att jag kommer från Stockholm som gör att jag inte uppskattar, eller ens förstår det roliga, men ändå…)

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skämt och skämmigt skämt

 1. Gunnar skriver:

  Hmm det är låter inte som ett skämt i Göteborgsvitsarnas anda. Hoppas att resten av Göteborg gav ett bra intryck. Eftersom jag är född i Götet så känner jag ett visst ansvar.

  • Kraka skriver:

   Det är överhuvudtaget väldigt märkligt att en spårvagn kan ge sig iväg på en helt annan väg där just det numet aldrig går. Den går ju på spår!
   Ja, jag blev rätt irriterad. Tycker att man skulle skyltat om vagnen om det var ”på riktigt” som den åkte till en annan destination. Så här gör man ju inte, tänk om jag haft en viktig tid att passa! Tänk om jag missat ett tåg eller flygplan på grund av de här dumheterna! Eller kommit för sent till jobbet och fått löneavdrag!
   Men att se det som ett chalmeristskämt gör det lite lättare trots allt.

   Göteborg är oftast från sin bättre sida. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *