Allt är sig likt men ändå är allt förändrat

Nu är jag tillbaka igen, både på bloggen och i vardagen. Jag kom hem till Göteborg strax före midnatt i lördagskväll efter en lång hemresa på nästan trettio timmar. Ja, i själva verket har jag naturligtvis varit på resa i sexton dygn, en resa med mängder av nya intryck och upplevelser som nu måste reflekteras.
Alla intryck och upplevelser gör något med oss, förändrar hur vi ser på oss själva och världen. Jag är inte exakt samma person nu som innan resan, precis som det inte är samma vatten som flyter i ån idag som igår. Ändå är allt sig likt…

Jag var utmattad när jag kom hem och nästan ramlade i säng direkt. Jag sov sedan djupt och vaknade före fyra på morgonen. Jag var jättehungrig och plockade ihop det jag hittade till frukost. Det blev kaffe och två skivor bröd från frysen.
Med en tidsskillnad på sex timmar i kroppen var det redan långt in på förmiddagen och jag kände mig utvilad. Aldrig förr har jag packat upp, sorterat och fixat efter en resa lika effektivt.

Söndagen blev på många sätt en dag för vila. Jag tittade ikapp avsnitten av den dansksvenska serien Bron som jag missat och hann sortera tidningar och lämna till återvinning. Gav mig sedan in till city för träning på SATS. Min tanke var att jag sedan skulle åka och hämta min bil, men jag hade glömt nycklarna i den väskan som stod kvar på rummet. Istället tog jag en runda på stan och tittade på, den alltför tidiga, julskyltningen. Såg också till att få i mig lite middag innan jag åkte hem.

Kvällen blev inte alls som jag tänkt mig. Den tidsskillnad som var till min fördel på morgonen hade nu förvandlats till en led fiende och jag somnade ifrån alla mina planer på trevligheter.

I slutet av månaden kommer jag att börja publicera blogginläggen från resan. De kommer sedan att droppa in vartefter. De är skrivna, men ska redigeras med bilder. De kommer att få en egen kategori: Vietnam 2013.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Allt är sig likt men ändå är allt förändrat

 1. Frudin skriver:

  Men Gud vad coolt! Har du varit där? Har du wordfuedat med mig därifrån utan att ha sagt något? Trodde bara du tog en liten bloggpaus 🙂
  Välkommen hem! Ska bli kul att läsa om och se bilderna sedan!

  • Kraka skriver:

   Det är lite bonusen med den moderna tekniken att man kan vara hemma i sängen eller på andra sidan jorden utan att någon riktigt vet… 🙂

 2. Ingrid skriver:

  Det ska verkligen bli spännande att få läsa vad du varit med om. Vilket fantastiskt äventyr det måste ha varit.
  Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *