Alla mynt har två sidor

Alla mynt har två sidor, så även jobbet. När jag vakade av på morgonen för en hela tre veckors ledighet hade vi haft en period av överfullt och hög arbetsbelastning. Ja det var till och med så att en av den sista veckans nätter hamnade på min tio i topplista av ”worknights from hell”.

Hur som helst kom jag tillbaka utvilad med fyllda energidepåer, hur länge de nu de ska vara. Första natten blev en mjukstart, på avdelningen fanns endast två patienter. Men nåja, på en intensivvårdsavdelning kan läget förändras snabbt.

Den patient jag blev tilldelad var en nyopererad patient som gjort ett okomplicerat rutiningrepp. Hen skulle bara ligga en stund för uppvak och en kvart efter midnatt körde jag och undersköterskan iväg till vårdavdelningen. Sedan var det helt lugnt och stilla på min del av avdelningen.

Eftersom jag kunde lämna avdelningen relativt utvilad, även om man blir trött bara av att vara vaken, orkade jag ta en sväng förbi Coop Forum och handla lite matvaror innan jag åkte hem.

Nästa natt var det, om inte helt fullt, många patienter. Natten var inte jättejobbig, men eftersom jag ännu inte är i fas med klocktiden sov jag hela dagen när jag kom hem. Tittade på klockan vid 18-tiden och fortsatte sova till ungefär halv fyra på morgonen. Så olika kan det vara…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *