Några bitar av livets goda, trots allt

Att jag inte kommer att sitta i Kyrkoråd och Kyrkofullmäktige hemma i församlingen den nya mandatperioden har jag kanske nämnt förrut. Det var mitt eget beslut att inte ställa mig till förfogande och det har flera orsaker som jag inte tänker gå in på här och nu.

Igår var det i alla fall den innevarande mandatperiodens sista Kyrkoråd och eftersom jag ändå var på plats hemma i Stockholm bestämde jag mig för att gå dit. Jag var också lite lockad av att den nya orgeln i Spånga kyrka skulle visas för oss.

Den nya orgeln är en digital orgel, men den är sammankopplad med den gamla piporgeln och tonerna kommer alltså från dessa båda i kombination. Det är faktiskt mycket häftigare än det låter när man berättar om det. Har du möjlighet så gå på någon gudstjänst eller orgelkonsert i Spånga. Det är väl värt besväret att resa dit och lyssna på de mäktiga tonerna. De allra lägsta bastonerna är så låga att man känner hur det vibrerar i bänken och den egna kroppen där man sitter.

Vi fick också titta på den nu nyrenoverade Rättargården där den öppna föskolan, som tidigare fanns i Tensta, nu flyttat in. Ja, du vet väl att Spånga kyrka, denna gamla fina 1100-talskyrka, ligger mitt i Tensta bara ett stenkast från T-banan och Tensta centrum.

Innan vi började vårt sammanträde, som hölls i Prästgården, fick vi dela en stund av måltidsgemenskap med smörgåstårta och därefter kaffe med chokladbiskvi.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Några bitar av livets goda, trots allt

  1. Ingrid skriver:

    Vilken trevlig inledning av sammanträdet. Att äta en gemensam måltid ger alltid en fin start. Hade jag varit i Stockholm eller omnejden skulle jag absolut gjort ett besök i Spånga kyrka, som du gör så bra reklam för.

    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *