Glassigt värre

Är hemma ett par dagar, i första hand för att gå på mandatperiodens sista Stiftsfullmäktige. Fullmäktigemötet i sig är inte så givande, men förmötet med gruppen är alltid trevliga sammankomster.
När vi nu ändå skulle ses hade min vän H och jag bestämt att gå ut och äta middag efteråt. Dessutom slutar hon sitt uppdrag i stiftet medan jag fortsätter under den nya mandatperioden.

Stiftsfullmäktige äger alltid rum på Ersta och då föll det sig naturligt att vi gick någonstans på söder. Shamrock har blivit lite vårt ställe och så blev det även den här gången.

Vi hade mycket att prata om, både skvaller i allmänhet och annat av värde. Under tiden ät vi Fläskfilé Oscar och drack rött vin. Till dessert blev det kaffe och en fantastisk god glass med både chokladsås och jordgubbssylt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Glassigt värre

  1. Gunnar skriver:

    Oj Det där lät gott! Stiftsfullmäktige? Är det Svenska kyrkan?
    Har du varit aktiv där länge?

    • Kraka skriver:

      Ja, det är Svenska kyrkan. I Stiftsfullmäktige har jag suttit en mandatperiod, så det blir min andra nu. Däremot har jag suttit i Kyrkofullmäktige och Kyrkoråd länge, så där 20 år tror jag. Först där jag bodde innan och sedan i Kista som ju blev Spånga-Kista 2010. Jag var ordförande i Kyrkorådet före sammanläggningen. Aktiv i kyrkan har jag varit väldigt länge, sedan tonåren. Jag är numera aktiv (nåja, lite aktiv i alla fall) som volontär. Bland annat i gruppen som håller volontärledda helgsmålsböner i Akallakyrkan, i Pilgrimsgruppen och hjälper till med kyrkkaffet ibland. Jag har varit kyrkvärd en period innan sammanläggningen, men lämnade uppdraget då vi gick samman eftersom jag inte delade den kyrkoherdens värderingar. Jag har blivit tillfrågad flera gånger, senast i måndags, om jag vill komma tillbaka som kyrkvärd och sagt att man kan fråga mig igen hösten 2014. Just nu delar jag min tid mellan ett liv hemma i Kista/Stockholm och ett i Angered/Göteborg. Det skulle bli lite stressigt att ha fler uppdrag hemma än jag redan har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *