Natten före äventyret – Resan till Vietnam 1 av 17

Min resa skulle börja i Oslo och jag behövde vara på plats tidigt på morgonen. Eftersom jag inte skulle hinna dit i tid om jag flög från Arlanda på lördagsmorgonen reste jag redan på fredagskvällen.
Egentligen började resan redan på eftermiddagen för att jag skulle komma i tid till Arlanda. Först med buss, sedan pendeltåg och därefter ytterligare en buss. Det är det absolut billigaste sättet att komma till Arlanda, det är SL-taxa hela vägen. Dessutom tar det inte längre tid för mig eftersom jag måste åka in till city för att ta flygbussen.
På Arlanda checkade jag in och gick till apoteket och köpte nässpray utifallatt. Sedan tog jag mig igenom säkerhetskontrollen, utan något krångel alls. Det har aldrig gått så lätt.
Sedan drällde jag runt, tittade på saker och väntade på planet. Spelade wordfeud och fördrev tiden.
Jag flög med Norweigian och de har börjat ha wifi på planet så då var jag ju bara tvungen att surfa lite. Bara för att jag kunde.
På Gardermoen fick jag min väska bland de första och lyckades sedan förmå SAS att checka in den fast jag inte skulle flyga förrän dagen därpå. Jag hällde i mig en flaska vatten jag hade i väskan och gick genom säkerhetskontrollen. Efter en stund kom jag på att hon i incheckningsdisken behållit mitt A4-ark med alla mina tider och flygnummer. Det pappret behövde jag ha. 
Alltså fick jag gå ut igen, få tillbaka mitt papper och sedan gå genom säkerhetskontrollen på nytt. 
Den här gången fastnade jag i någon utökad kontroll och blev kroppsvisiterad. Särskilt noga undersökte man mina fotsulor. Undrar vad man kan gömma där?
Tillbaka på rätt sida skulle väl allt vara frid och fröjd och jag skulle kunna ägna mig åt att läsa och invänta morgonen. Men icke då! Jag blev tvungen att gå ut igen för att vänta på utsidan. Men det fanns bra stolar med fotstöd och vi blev några stycken som slog oss ihop och höll ögonen på varandras väskor. Fast jag hade ju redan löst mitt väskproblem och hade bara mitt handbagage.
Till sist blev det morgon. Ännu en vända genom säkerhetskontrollen och sedan morgonkaffe med en russinbulle. För
säkerhetsskull förstärkte jag frukosten med en korv med bröd. Sedan började jakten, den uppkopplade människans ständiga jakt, den på ström för laddning av diverse it-prylar.

*Fredag 1:a november och morgonen den 2:a november.

Det här inlägget postades i Livet, Resor, Vietnam 2013. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Natten före äventyret – Resan till Vietnam 1 av 17

  1. Ingrid skriver:

    Så roligt att få vara med och läsa om din resa!
    Jag ser fram mot nästa avsnitt.
    Ha en fin helg!
    Kram, Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *