Fredag och baravarakväll

Det är fredag och jag är ledig. Dessutom är jag ledig och kvar i Göteborg under helgen, eller i alla fall delar av helgen.
Efter att jag vakade av på morgonen åkte jag hem och sov några timmar. Hade tänkt åka in till stan sedan för att träna och göra några inköp, men bestämde mig för att vara hemma och ta det lugnt. Jag är trött och behöver tid för mig själv efter resan, den senaste tidens sammanträden och arbetet. Att göra saker, även de trevliga, tar energi och den behöver återställas.

Jag blev alltså hemma på mitt rum, såg lite film på Netflix under eftermiddagen och gick sedan ner till pizzerian och köpte en pizza. Kvällen fortsatte sedan i filmens tecken och jag fortsatte med några avsnitt Tyst vittne.

Visst har det sina sidor att vara inneboende, jag skulle hellre haft en egen lägenhet, men jag trivs ändå med att vara hemma i mitt rum. Jag behöver en balans mellan egentid och gemenskap och just nu är det övervikt i vågskålen för gemenskap och aktiviteter ihop med andra.

Det är inte filmen, inte pizzan och inte vinet som är poängen med en dag och kväll för mig själv. Det är att jag får välja själv, att jag kan ändra ursprungsplanerna utan att fråga någon och att jag slipper kompromissa.

 

Gatsy special
från Rannebergens pizzeria

Det här inlägget postades i Livet, Yin och Yang, livsbalans, tid. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *