Första dagen – resan till Vietnam 3 av 17

När vi kom fram till Hanoi blev vi hämtade av en guide med chaufför. Vår guide här i Hanoi  heter något som betyder Victory så vi fick gärna kalla honom Viktor.

Vi blev först skjutsade till en restaurang för lunch. Det var lite olika rätter och på grund av något missförstånd hade några av oss, bland annat jag, beställt in kaffe till maten. Det funkade ju det också, men vi gjorde en tilläggsbeställning och beställde öl.
Efter maten bar det av till hotellet. Det var kort om tid och stressigt, men jag hann duscha och byta om. Vi blev sedan hämtade av cykelguider som skjutsade oss runt i gamla staden en timme och sedan släppte av oss utanför Thng Long Water Puppet Theatre. Vi skulle se en föreställning där en timme senare. 
Ingrid, min rumskamrat, och jag gick till cafet bredvid och vilade lite. Jag drack en frusen yoghurt med mangosmak.

Teatern var egentligen fantastisk, men jag var alldeles för trött. Piggnade till emellanåt men nickade till allt som oftast. En så lång resa tar en hel del energi och tömmer depåerna på all ork.

En kortare stund hann vi tillbaka till hotellet innan vi skulle iväg och äta middag. Jag passade på att svara på ett SMS jag fått och betonade att viber skulle användas. Personen i fråga ringer upp och det bryts för att jag försöker klä mig samtidigt. Då ringer hen igen och det framgår inte att det inte är via viber. Det har gått lång stund innan det uppdagas att hen ringt ett vanlig samtal, som jag nu får betala. Min kväll blev lite förstörd av att fundera på vad det skulle kosta, men nu har jag kollat och det blir kring en femhundring. Ingen katastrof, men både tråkigt och onödigt.

 

Nudlar serveras ofta och är något helt annat än vad vi här hemma menar med nudlar. Mums!

 

 

Måltiderna består av många rätter

 

 

 

Många rätter som sagt

 

 

 

 

Beredd att ge mig av

 

 

I en lång rad färdas vi

 

 

 

Man hinner se en hel del när man färdas sakta

 

 

Man ser dem överallt med sina typiska hattar och bärandes på ok

 

 

 

Massor av butiker och mängder av folk

 

 

 

Ännu en gatubild

 

 

 

 

Blommor säljs överallt

 

 

 

Skönt att vila benen och ta en frusen youghurt

 

 

 

 

 

 

Vi ska gå på dockteater, en mycket vietnamesisk teaterform

 

 

 

Dockor in action

 

 

Utsikten från fönstret på Silk Path Hotel där vi tillbringade första natten

Det här inlägget postades i Resor, Vietnam 2013. Bokmärk permalänken.

5 svar på Första dagen – resan till Vietnam 3 av 17

 1. Inger skriver:

  Koselig å lese det du skriver om turen vår

 2. Ingrid skriver:

  Så roligt att få läsa om din resa, men jag förstår att den där första dagen verkligen måste ha varit en utmaning. Så många intryck på en och samma dag när man dessutom är trött efter resan. Dina bilder gör verkligen att man får en känsla av miljön ni mötte.
  Jag ser fram mot fortsättningen!
  Kram, Ingrid

 3. Gunnar skriver:

  Oj vad det låter spännande med Vietnamresan! Dit skulle jag gärna resa. Ni ser verkligen ut att ha haft det bra. Min dotter har varit i Kambodja och Laos men inte Vietnam. Undrar om det är ungefärligen lika? Man följde ju utvecklingen länge under kriget och det skulle vara intressant hur det ser ut nu när det har varit fred så länge.

 4. Åsa skriver:

  Vart finns resten av resan?
  För jag hittar det inte???
  Inför val av resmål kom jag på att jag skulle kolla Din erfarenhet av Sydamerika och av Vietnam.
  Men inget hittar jag.
  Finns det nåt sökord jag ska använda?
  Funderar på en eventuell långresa till 60- årsdagen och läser därför olika människors berättelser. Jättekul! Men när jag är inne på Din blogg hittar jag inget!

  • Kraka skriver:

   Fortsättningen på Vietnam kommer. Killen jag hyr av har så sjukt långsamt internet att jag inte orkat ladda upp bilder. När jag varit hemma i Stockholm har jag inte hunnit. Men jag har en textstomme så just Vietnam kommer att bli bloggat.
   Sydamerika, de resor jag gjort hittills, kommer inte på bloggen. Den första var före bloggandet och den senaste hann jag inte med och det känns lite sent nu. Så även med Cap Verde. Men förr eller senare ska jag nog fixa till en hemsida och där är det tänkt att det ska bli lite från resor jag gjort. Men det blir inte på ett bra tag.
   Det finns några bilder från Kuba, men ingen text eftersom den resan gjordes innan den här bloggen startade.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *