Över en lunch bara – Bokbloggsjerka 6-9 december

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Vilken karaktär skulle du helst vilja möta IRL och varför? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Om jag tänker efter riktigt noga så är jag inte säker på att jag vill träffa någon av de bokkaraktärer som jag blir särskilt intresserad av. Är inte alls säker på att de passar in i mitt liv och de gör sig nog bäst i den miljö där de rör sig i litteraturens värld.

Men skulle jag nu välja någon så är det Claire Beauchamp Fraser. Vi har samma yrke, men är verksamma i olika tid och på olika premisser. Jag vill, förutom det yrkesmässiga, fråga henne om de tidsresor hon gör. Hur känns det? Hur är det att leva i modern tid och ha sin älskade två hundra år bort?
Clair Fraser är en fascinerande person som jag gärna skulle tillbringa en eftermiddag och kväll med. Vi kunde börja med en lunch, flytta över till någon mysig sittgrupp och efter ett 5 o´clock te fortsätta prata långt in på nattens småtimmar.

Jag är annars väldigt svag för hackare och det finns några i böckernas värld som jag ibland känner att det vore trevligt att prata med. Men jag har några av dem i min egen värld, dock perifert, och jag umgås inte med dem. Det är en farlig värld och med handen på hjärtat så är leva farligt ett avslutat kapitel i mitt liv. I alla fall vill jag tro det…

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

5 svar på Över en lunch bara – Bokbloggsjerka 6-9 december

 1. Ja Claire hade jag också gärna träffat, hon borde ha väldigt mycket intressant att berätta

 2. KajsaLisa skriver:

  Resa i tiden vore ju fascinerande, men att ha ett förhållande för 200 år sedan verkar lite jobbigt.

 3. Zelly skriver:

  Trots att det är flera karaktärer jag skulle vilja träffa så håller jag med om att de gör sig bra i just litteraturens värld.

 4. Monika skriver:

  Nu har så många skrivit om denna Claire att jag nästan känner mig manad att flytta fram första boken i läskön 🙂

 5. Ja, hon låter intressant, speciellt om man vill diskutera tidsresor och det kan jag tänka mig 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *