EFIT – Ett Foto I Timmen – 8 december

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 8 decemberhittar du här.

Den 8:e december var jag åter igen på resande fot, den här gången i London. Precis som i mitt november-EFIT blir det inga exakta tider. Jag väljer att presentera ett gäng bilder från min dag med förklarande text.

Det var någon gång mitt i natten, vi hade anlänt till Victoria station kraftigt försenade och passade på att köpa kaffe och smörgås innan vi skulle leta rätt på nattbussen ut till Ilford där vi skulle bo.

På Victoria köpte vi våra Oystercard som vi skulle resa med under vår Londonvistelse. Vi skulle bo i zon 4 och vara där i 5 dagar, vi behövde därför ladda kortet för en vecka.

När vi äntligen var framme vid hotellet och inne på rummet kunde jag konstatera att det varit en lång väg, inte bara att åka utan även att promenera. Mer än hälften av de rekommenderade 10 000 dagliga stegen var avklarade.

Trots att vi var trötta och behövde sova ville vi inte missa frukosten. Äkta eneglsk frukost med diverse godsaker serverade i blanka kantiner. Där fanns vita bönor, korv, bacon, champinjoner, flådda tomater och stekta ägg. På ett annat bord fanns cornflakes, mjölk, marmelad, juice, te och kaffe och vi fick beställa rostat bröd om vi ville ha.

Överallt hängde tavlor med blommor. Den här hänger i trappen upp till våningen där vi hade vårt rum.

Efter frukosten gick vi och la oss igen för att i alla fall få lite krafter för resten av dagen.

Vårt hotell ligger visserligen en bit ut, men det är billigare än att bo inne i stan och även om resorna blir dyrare så går det ihop sig rejält.

Det är så typiskt engelska hus i området runt hotellet.

När vi så äntligen kommit upp ska vi leta rätt på tunnelbanan in till stan. Vi gick förbi ett konditori och jag kunde inte låta bli att stanna vid fönstret och titta på de vackra tårtorna.

För att komma till tunnelbanan är det bäst att gå genom Valentinparken., en vacker park med träd i höstens färger.

 

 

 

 

 

 

 

Ett trädgren hade fallit ner i vattnet och tittar man noga så ser man att det beror på att trädet till vänster har klyvits itu.

Gants Hill, vår tunnelbanestation.

Vi väntade på min vän P inne på MacDonalds vid Oxford Circus. Det visade sig vara besvärligare än vi tänkt oss eftersom det finns flera MacD i området.

Det rådde inget tvivel om att det snart är jul, julgranar finns överallt. Den här inne i Balans, en restaurang där vi tog några drinkar och lite tapastilltugg.

På väg ner till Chinatown.

Covent garden. Granen i bakgrunden är årets upplaga av den gran som varje år skänks av Norge.

Kulorna i taket är verkligen gigantiska!

Vi åkte båt på Themsen på väg ner till Greenwich.

Trots att man skulle kunna tro det är det här inte en del av observatoriet i Greenwich, bara nedgången till gångtunneln under Themsen.

Öl och chips på en av de lokala pubarna i Greenwich.

Jag stiftade bekantskap med ingefärsöl, en trevlig bekantskap som ska utvecklas mer. Enligt uppgift ska denna dryck kunna beställas här hemma ur Systembolagets beställningssortement.

På väg ner till stationen för att ta tåget från Greenwich till Stratford där vi sedan kunde byta till Central line för att åka hem.

Många steg blev det innan dagen var slut. 18 372 steg den här dagen och det skulle visa sig att vi låg på drygt 18 000 steg i stort sett varje dag.

 

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2013. Bokmärk permalänken.

6 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 8 december

 1. Ingrid skriver:

  Så trevligt att få följa er dag i London!
  Jag har aldrig varit där på vintern utan bara på våren och försommaren, men det är en fantastiskt trevlig stad.
  Kram, Ingrid

 2. Gunnar skriver:

  Jag gillar EFIT även om jag aldrig har deltagit själv. En dag i London låter inte fel.
  Ginger ale har jag bara druckit som alkoholfri dricka. Aldrig som öl men det låter spännande.

  • Kraka skriver:

   Den där ingefärsölen är inte som gingerale. Du borde prova den, men man måste visst beställa ett gäng flaskor har jag hört.
   Jag har blivit lite EFIT-beroende efter att jag upptäckt att det ger mig en helt annan bild av var jag gör av min tid än vad jag hade förut. Tyckte att dagarna bara rann iväg, men det gör de ju inte. Livet är allt det där vi gör mellan de större händelserna. 🙂

 3. Caroline skriver:

  Mysigt med en dag i London, var längesedan jag var där sist.

  • Kraka skriver:

   Ja, vi hade fem fantastiskt trevliga dagar i London. Jag har fler bilder och mer att berätta när jag får lite mer tid. Just nu är det fullt upp och det utan att jag gör några speciella julförberedelser. Jag ska jobba hela julen och det enda jag ska göra är att ha lite annan, mer julbetonad, mat än den vanliga. vad vore julen utan mina specialkryddade köttbullar till exempel… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *