Ingen impuls, men impulsivt

Jag gör i stort sett aldrig någonsin impulsköp, jag är typen som rekognocerar och rekognocerar igen innan jag bestämmer mig.
Men det händer emellanåt att jag tittat runt och inte hittat vad jag söker. För varje runda växer bilden fram allt mer hur jag vill att det jag letar efter ska se ut och vara.

Förra vintern gick mina vinterstövlar sönder, de hade hängt med sedan mitten av 1990-talet, och jag blev tvungen att slänga dem.
Till vardags är det inga större problem, jag använder mina vandringskängor. Kanske köper jag mig med tiden ett par nya kängor, men det är ingen brådska. Men när jag har kjol eller klänning känns det lite märkligt med kängor och jag har tittat runt i många affärer, provat och gått vidare. För mig är det viktigt att det känns precis rätt.

En sen eftermiddag, tillsammans med min son och min vän Petter, på väg till någon pub för ett glas och en trevlig stund får jag syn på dem genom fönstret till en affär. De är precis vad jag vill ha. Inte för eleganta, jag har ju en sportig stil, men inte för sportiga. Ett par stövlar att ha både till fint och till vardag.
Vi går in i affären, jag får tag på en expedit som mäter mina fötter, provar, går runt ett varv i affären med stövlarna på fötterna, för att känna efter att de sitter bra, och betalar. Totalt tog det nog mellan 5 och 10 minuter. Pojkarna var imponerade över hur snabbt det gick. De bär troligen båda på diverse fördomar mot kvinnors shopping och hur omständiga vi är och hur lång tid det tar. Men jag hade redan gjort flera veckors förarbete och nu var det bara att avluta processen.

Andra inlägg om snabba köp:

Lång dag slutade i TV-soffan handlar om när jag köpte en klänning för en alldeles speciell resa till Paris.

Plötsligt händer det – man hittar den rätta handlar om hur ett långt letande efter en ny morgonrock får ett lyckligt slut.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Ingen impuls, men impulsivt

 1. GeddFish skriver:

  Hej! Det låter lite som mej!
  Jodå, jag kan gå länge och kolla, åka hem o fundera, återvända, likaväl som jag kan slå till direkt om typ skorna sitter som gjutna eller, vad det nu är. Viktigt att allt sitter bra.
  Trevlig blogg! Ha en fin Lucia! ♥

  • Kraka skriver:

   Tack! Både för att du besökt min blogg och för Luciatillönskningen. Hoppas din Luciadag också var fin.

 2. Bosse Lidén skriver:

  Grattis. Skor är extra viktiga. Andra plagg kan man chansa med, men inte det som fötterna ska trivas i. Det är underbart när man hittat rätt. Ibland går det fort, andra gånger får man leta länge. Själv har jag en favoritaffär som vi tyvärr numera har långt till.
  Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, skor är viktigt, speciellt om man, som jag, går väldigt mycket. Det här är en stövel från North Face med ett års garanti, så det är en kvalitetssko. Finns troligen här hemma också i deras egna affärer. Jag har mest tittat hos Ecco och diverse vanliga skobutiker.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *