En ny bekantskap så där helt appropå

Tog bussen ner till Angereds centrum igår med en tom ryggsäck på ryggen. Mitt ärende var att fylla på mitt vinförråd, inhandla en fin flaska att ta med som gåbortsgåva och att köpa lite glögg.

Jodå, jag fick mina varor på ett i övrigt tomt systembolag, personalen skojade med mig och sa att jag fick vara med på deras personalmöte. De stod och pratade med varann vid en av kassorna. Vi skrattade åt att både jag och de hade trott att det skulle vara helt fullt där inne fredagkvällen före jul.

På vägen ut slänger jag ett öga in i ostbutiken och får syn på något som heter Bondmoran. Även där inne är det tomt och jag får frågan om jag vill ha en smakbit. Det vill jag.

Bondmoran visar sig vara en trevlig bekantskap, en god och krämig ost. Jag vore inte jag om jag inte hamnade med min nya ost på google för att få veta mer.
Bondmoran är en närproducerad ost från Gäsene mejeri. De har en mängd olika ostar, en gårdsbutik och självklart ska jag göra en utflykt dit någon dag framöver. Till våren kanske när det är trevligt att komma ut på landet. Vilken tur att jag jobbar skifttider, de har dessvärre stängt både lördagar och söndagar.

*Om du klickar på länken kan du titta in på deras trevliga hemsida.

Det här inlägget postades i Livet, Mat. Bokmärk permalänken.

4 svar på En ny bekantskap så där helt appropå

 1. Ingrid skriver:

  Sonen var på systemet i Visby igår förmiddag och där var det nästan kaos. Men vem vet, det kanske lugnade av där också fram mot kvällen.
  Så trevligt med en ny ostbekantskap!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Kanske har folk annat att göra på kvällen, jag var där efter klockan 18. Ja, det var verkligen trevligt med en ny ost.
   Kram

 2. Pompom Sönnfors skriver:

  Ditt lyllo! Systembolaget halv sju samma dag i Kista var ingen barnlek. Tur att jag hade ljudbok i lurarna.

  • Kraka skriver:

   Det är ju lite skillnad på Kistas och Agereds centrum. Det är oftas väldigt lugnt här. Inne i Göteborg var det däremot julkaos…
   Jag har nästan alltid en bok i lurarna, har blivit nästan som en drog.
   Ha ett gott slut på 2013 och ett Gott Nytt 2014!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *