Traditionell hemmakväll

Det har blivit lite av en vana att springa tvärs över gatan och köpa en pizza när det är dags för en lugn hemmakväll.
Hemma i Stockholm kan jag nog nästan räkna de gånger jag köpt hem en pizza på min ena hands fingrar, eller i alla fall på båda händernas. Men då ska man betänka att jag bott där i först tre år och nu i ytterligare tolv. Här har jag hunnit med fem pizzor på knappt fyra månader.

Till mina traditionella hemmakvällar hör också att titta på film, antingen på någon playkanal eller på Netflix. Ibland ser jag någon dokumentär eller något annat program i den genren.

Det händer fortfarande att jag läser, men det händer allt mer sällan och framför allt är det sällsynt att jag läser i samband med mina måltider. Numera lyssnar jag förresten mest på böcker och då rör jag mig helst, antingen på promenad eller på gymmet. Jag har lyssnat på drygt femtio böcker sedan i maj och har kanske läst fem. Plus några vetenskapliga artiklar inom mitt yrkesområde eller därtill närliggande sfär. Jag har förresten två yrken, men eftersom jag bara arbetar i det ena är det många som inte vet det. Jag läser e nhel del just inom det ämnesområdet och funderar starkt på att yterligare vidga min kompetens där för att ha något att falla tillbaka på när jag inte orkar med det höga tempot, som jag älskar, på en intensivvårdsavdelning.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *