Favorit bland TV-serier – Bokbloggsjerka 17-20 januari

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre. Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Jag är mycket förtjust i kriminalserier i allmänhet och om de har någon medicinsk anknytning i synnerhet.

Kombinationen av krim och medicin hittar man bäst i de serier som handlar om rättsmedicinska utredningar. Mina favoriter just nu är Criminal Minds och Silent Witness.

Till skillnad från rena sjukhusserier finns betydligt mer realism i de här serierna, även om det finns en hel del ”mumbojumbo” här också. Många av de fantastiska undersökningar som görs har inget med verkligheten att göra.
Men till skillnad från sjukhusserier går det inte ut på att sköterskan är söt och doktorn blir kär. I de här serierna utför man en hel del riktigt arbete.
Jag har tidigare berättat att jag känner stor frändskap med deras arbetssituation, att det inte är skillnad på vardag och helg och att arbete måste utföras när som helst. Ofta har de också den sortens relationsproblem som jag känner igen från mitt eget liv, problemen med att få omgivningen att förstå att den här sortens arbete måste pågå 7/24/365.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2014. Bokmärk permalänken.

6 svar på Favorit bland TV-serier – Bokbloggsjerka 17-20 januari

 1. Sara Pepparkaka skriver:

  Även för en lekman är det mycket sällan som sjukhusserier verkar ha något med verkligheten att göra..

 2. Monika skriver:

  Har sett lite spridda skurar av Criminal minds och gillat så jag har faktiskt köpt första säsongen 🙂

  • Kraka skriver:

   Jag hade ett flertal säsonger på min gamla dator, men de är kvar där på hårddisken. Ska väl flyttas över någon gång i framtiden, min son har tillgång till utrustning för det på sitt jobb. Det var laddningsdelen i den laptopen som gick sönder så den går inte att starta.
   När jag gick på högstadiet fanns det en serie som jag tror hette Doctor Hardy och som också handlade om rättsmedicin. Jag älskade den serien minns jag och klippte mig till och med i samma frisyr som hans kvinnlliga assistent. På den tiden avr det ovanligt att tjejer hade riktigt kort hår och jag minns hur jag möttes av asgarvande skolkamrater. Men jag var så nöjd med min frisyr. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av vad folk tycker om mig och gått min egen väg.

 3. Freja skriver:

  Tyst vittne gillar jag men jag har inte fastnat för Criminal minds…

  • Kraka skriver:

   Det är ju två rätt olika serier, men jag tror jag tycker bättre om Tyst vitten. Det är så länge sedan jag såg Criminal minds medan Tyst vitte håller jag på och plöjer igenom på Netflix just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *