Lycka är att vara ledig

Har varit inne på jobbet några timmar idag för att delta i en genomgång av de personlighetsprofiler som man sedan 1991 gör på alla som arbetar på intensivvårdsavdelningen i Kungälv. Måste erkänna att det var en omtumlande upplevelse och jag behöver en hel del tid att bearbeta resultatet. Jag är bara i början av en process.

Efteråt följde jag med några arbeskamrater till sjukhusets matsal och åt lunch. Det är ju så sällan som vi nattarbetare har möjlighet att äta i matsalen.
Jag promenerade sedan genom stan och stannade till vid blomsteraffären och tittade in genom fönstret. Nu vet jag ju precis var Ziggy har sin plats och jag såg ett öra sticka upp och jag gick in och kliade lite på honom.

Åkte direkt hem och var helt utmattad. Sov middag ett antal timmar och när jag vaknade blev det film på Netflix, fler avsnitt av Silent Witness.
Drack ett glas vin och svarade på lite sms:er och chattade också med en av mina Stockholmskompisar. Det var skönt när jag plötsligt kom på att jag har två hellediga dagar framför mig och en halvledig fredag i slutet av veckan innan det är dags för arbete igen. Jag behöver verkligen den tiden just nu…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Lycka är att vara ledig

 1. GeddFish skriver:

  Ja, det är lycka att vara ledig, så därför har jag ordnat till en massa aktiviteter i mitt liv (!) för jag har tid över! Kram.

 2. Bosse Lidén skriver:

  Ziggy var ett häftigt namn. Njut av ledigheten på ett bra sätt. Kram Bosse

  • Kraka skriver:

   Ja, det är ett fint namn på en katt. Vid tillfälle ska jag fråga ägaren (ägaren till blomsteraffären alltså, man äger aldrig en katt) om han fått sitt namn efter Ziggy Marley.

   Kram

 3. Frudin skriver:

  Vad härligt med ledigheten! Njut!
  Sådana där personlighetstester är tuffa grejor att ta emot…åtminstone tycker jag det.
  Hoppas att mina svar inte avvek så mycket från din egen uppfattning om dig själv.
  Var mina svar som de andras? Gick det att utläsa på det sättet?
  Jag hoppas du fick fina omdömen för du är en fin och en mycket skärpt och kapabel kvinna, det vet du att jag tycker!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är skönt att vara ledig. Jag börjar inte förrän kl 22 på fredag så jagf har fortfarande massor av egen tid kvar. Sedan gör jag 4 nätter och reser därefter hem igen. Jag gissar att du sett på bloggen att jag varit sjuk och då hemma i Stockholm. Min kropp fick för sig att klappa ihop helt och jag fick både lunginflammation och öroninflammation (bakteriella infektioner) och en virusinfektion i halsen samtidigt. Jag är inte bra i mitt öra ännu och ska be någon för ändamålet lämplig doktor titta i mitt öra i helgen.

   Ja, på sätt och vis får man reda på om folk svarat lika, eller ungefär lika. Det är den totala bedömningen som räknas. OM minst två personer gjort en avvikande bedömning får man veta att det är så. Jag hade elva respondenter så minst tio av dem, kanske alla elva hade gjort en bedömning som var i sammanställning lika.

   Nej, jag tycker inte att min bedömning var speciellt bra. Jag kan berätta för dig om den privat. Just nu funderar jag på om jag verkligen ska fortsätta jobba med människor och då inte bara i rollen ”med” som vi gör med patienter utan också i frågan ska jag jobba ihop med människor. Kanske skulle ett lager passa mig eller ett jobb ensam i en skrubb vara bättre. Trappstädning?

 4. S/Y Euphoria skriver:

  Hej!
  Skönt med lediga dagar!
  Jag har två dagar ledigt nu innan dubbelpasshelgen tar vid igen.
  Trevlig blogg du har!
  Kommer tillbaka 🙂
  Ha de gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *