Ljuset har återvänt

Klockan var 16.04 när jag äntligen var klar att ge mig av för några timmar utanför mitt rum. Det är lätt att fastna framför datorn eller i en bok.
När jag kom ut var det fortfarande ljust, vilket gjorde mig glad. Jag promenerade ner till Angereds centrum för att ta spårvagnen in till stan.

Jag hade inga fasta planer, men naturligtvis några idéer om alternativa saker att göra då jag kom in till stan. På vägen in skymde det på och det var inte längre ljust när jag kom fram.

Jag gick runt lite först och hamnade sedan på café Brogyllen där jag sedesamt avstod från de lockande bakelserna och andra bakverk och istället beställde en nyttig smörgås med tomater, basilika och mozzarella.

Redan när jag gick in på caféet hade jag bestämt mig för att gå på kvällsmässan i Domkyrkan. Den ligger bara några minuters gångväg därifrån och jag hann både spela Candy crash och chatta med min vän i London innan jag behövde ge mig av till kyrkan.

Det var ett tiotal personer i kyrkan och en fin mässa. Det kändes bra att vara där. Man håller på att renovera kyrkan och den del som är öppen är liten och det bidrog till att det mer kändes som ett kapell än en domkyrka.

Efteråt gick jag runt lite och tittade i kvällsöppna affärer och var inne på Pressbyrån och köpte lite ostbågar innan jag tog spårvagnen hemåt.

Kvällen, det som var kvar av den, tillbringade jag framför datorn med fler avsnitt av Silent Witness på Netflix och ett glas rött och ostbågarna. Dagen hade varit bra  och kvällen likaså.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Ljuset har återvänt

  1. Piedra skriver:

    Det är verkligen en lättnad när man äntligen märker att ljuset har börjat återvända. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *