Ännu en lördag från morgon till kväll

Min ledighet börjar gå mot sitt slut och jag har flängt runt ovanligt mycket. Det börjar bli dags att ta hand om det närliggande, hemmet, men också att umgås med min son och kissekattpojkarna.

När gick jag upp?

Jag vaknade strax före klockan 10.00 och gick upp. Det var första morgonen den här leidgheten som jag vågade mig på att inte ställa mobilen på väckning. Idag finns inga speciella tider att passa även om det är mycket som ska hinnas med.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag gick igenom de vanliga sajterna på webben, de jag alltid följer. La upp ett nytt blogginlägg, en av de 365 bilderna, och ytterligare en bild för senare publicering.
Började sedan titta på Vetenskapens värld, avsnittet om kattens hemliga liv.

Vad serverades?

Kaffe, som vanligt flera koppar. Jag tog en tunn skiva saffranskaka. Var inte hungrig och dessutom hade jag ätit ”sjukt” mycket kvällen innan då jag var på middag.

Vad gjorde jag sedan?

Min son kom på besök och vi blev sittandes med kaffe och pratade länge, länge… Klockan han bli nästan fyra på eftermiddagen innan han gick. Då tittade jag klart på programmet om katterna. Undertiden drack jag kaffe och åt ett par mackor, det var länge sedan den där frukosten som ju egentligen inte var någon frukost.

Jag insåg att jag varit dagens fånge och att tiden runnit iväg. För att hitta motivation att i alla fall hinna några saker jag planerat bestämde jag mig för att blanda roliga saker med mer arbetsbetonade.
Först diskar jag och sedan tittar jag en stund på ett avsnitt Silent wittness innan jag skurar badrummet. Sedan lite mer Silent wittness innan det var dags för dammsugning.

Säsong 7 av Dexter har precis kommit på Netflix, de meddelade mig i ett mail. Naturligtvis var jag tvungen att se ett avsnitt. Mellan tittandet torkade jag golven, städade köket, tog hand om tvätten från igår och packade min väska inför återvändandet till Göteborg. Jag hinner också skriva en inköpslista till morgondagens lunch-middag jag ska bjuda min son på.

Köpte jag något?

Nej, ingenting.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Nej, jag hade planerat att ha en dag då jag stannade hemma, pysslade och kopplade av. Jag har stort behov av egentid och det har varit dåligt med det under veckan som gått.

Middag?

Jag letade i frysens djup och hittade potatisgratäng och lövbiff. Till det drack jag rött vin.

En bra sak som hände under dagen?

Att jag fick tillfälle att umgås med min son i flera timmar.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Det är trevligt med många saker på gång, när det är rushigt, men efteråt behöver jag stillheten ensam för att ladda om och reflektera. Yin och Yang, aktivitet och vila.

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Ännu en lördag från morgon till kväll

  1. Annikaann skriver:

    Hej. Tänk så mycket man hinner med på en dag. Det är först då man skriver ner det man gjort som man märker det tycker jag. Därför våra bloggar ingen dum ide. Då jag inte har vsrit här tidigare (tror jag) så ska jak kika lite met om ditt liv i bloggform.
    Ha en fin dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *