Fruktstunden – Januari 2014

Jag avgav ett nyårslöfte som du kan läsa om här.
Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer bör man varje dag äta 500 gram frukt och grönsaker, ungefär hälften av varje. Det betyder, om man utgår från att varje portion är 100 gram, att man ska äta 5 portioner frukt och grönt varje dag.
Mitt löfte blir därför att jag ska få i mig 3 portioner, i snitt, varje dag. Jag ska sedan sammanställa och redovisa dessa månadsvis i egen kategori, Fruktstunden. Redovisningen är för att jag ska ha lite press på mig att inte fuska.

Januari blev inte en månad som andra eftersom jag var sjuk en stor del av månaden. Jag lyckades långt ifrån uppnå mitt mål.
Totalt blev det 34,5 portioner frukt och grönt, vilket innebär 1,11 portioner, à 100 gram, per dag. Fördelningen kan du se nedan:

Ananas 1
Banan 7
Champinjoner 1,25
Clementiner 5
Gurka 1,25
Jordnötter 1,5
Kikärtor 1
Lök 0,5
Majs 1
Morrötter 2,25
Oliver 2
Paprika 0,25
Potatis 2,5
Rädisor 0,25
Rödbetor 0,5
Sallad 0,5
Skärbönor 0,5
Tomat 4
Vitkål 2
Zucchini 0,25

Det här inlägget postades i Fruktstunden. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *