Nyårslöften och utmaningar

Så har det blivit 2013:s sista dag och det är dags för reflexioner och planer inför det nya året.
Reflexionerna återkommer jag till i början av året, men jag har bestämt mig för ett enda nyårslöfte. Löftet kan låta lätt, men jag vet att det kommer att bli en utmaning för mig.

Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer bör man varje dag äta 500 gram frukt och grönsaker, ungefär hälften av varje. Det betyder, om man utgår från att varje portion är 100 gram, att man ska äta 5 portioner frukt och grönt varje dag.
Om jag ska vara ärlig så är det inte ens varje dag jag äter grönt och att tro att jag plötsligt ska få i mig 5 portioner är att vara alltför optimistisk. Mitt löfte blir därför att jag ska få i mig 3 portioner, i snitt, varje dag. Jag ska sedan sammanställa och redovisa dessa månadsvis i egen kategori, Fruktstunden. Redovisningen är för att jag ska ha lite press på mig att inte fuska.

Det här inlägget postades i Fruktstunden, Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Nyårslöften och utmaningar

 1. Ingrid skriver:

  Det var nog ett riktigt bra löfte!
  Jag försöker att äta tre frukter om dagen, men det är inte alltid det håller. Det bästa är egentligen att göra en fruktsallad varje dag och så se till att äta upp den också. Det slinker liksom ner lite lättare då.
  Ha en god fortsättning på det nya året!
  Kram, Ingrid

 2. Pingback: Fruktstunden – Januari 2014 | Kraka

 3. Pingback: Fruktstunden – Februari 2014 | Kraka

 4. Pingback: Fruktstunden – Mars 2014 | Kraka

 5. Pingback: Fruktstunden – April 2014 | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *