Fruktstunden – April 2014

Jag avgav ett nyårslöfte som du kan läsa om här.
Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer bör man varje dag äta 500 gram frukt och grönsaker, ungefär hälften av varje. Det betyder, om man utgår från att varje portion är 100 gram, att man ska äta 5 portioner frukt och grönt varje dag.
Mitt löfte blir därför att jag ska få i mig 3 portioner, i snitt, varje dag. Jag ska sedan sammanställa och redovisa dessa månadsvis i egen kategori, Fruktstunden. Redovisningen är för att jag ska ha lite press på mig att inte fuska.

Efter de tre första månaderna har jag insett att det behövs planering redan från början. Det fungerar inte at låta det flyta på och se hur det blir.

Avokado 8,5
Bananer 15
Blandade nötter 1,5
Blandad sallad 5
Broccoli 8
Bönor 1
Cashewnötter 4
Gurka 1,5
Jordnötter 6
Mandariner 10,5
Melon 6,5
Morötter 9,5
Oliver 1
Potatis 11,5
Purjolök 1
Skärbönor 0,25
Rödlök 2
Tomater 11
Vitkål 1
Äpplen 12

Totalt blev det 116,75  portioner frukt och grönt, vilket innebär 3,89  portioner á 100 gram per dag. Ser man på året totalt, hittills, blir det 2,49 portioner per dag. Fortfarande en bit från mitt nyårslöfte om man ser på året. Men det har blivit bättre och jag låg en bit över mitt mål under april.

Det här inlägget postades i Fruktstunden. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fruktstunden – April 2014

  1. Gunnel skriver:

    Du är energisk. Jag har slutat ge nyårslöften för hittills har jag aldrig lyckats hålla något. Kram

  2. Piedra skriver:

    Jag säger som Gunnel, jag har slutat ge nyårslöften för jag blir bara besviken på mig själv när jag inte håller dem. Jag har under en lång period varit så slutkörd att jag inte orkat se till att få i mig ordentligt med grönsaker. Frukt blir det inte mycket av, för jag är ingen fruktmänniska, men grönsaker gillar jag, även om variationen kanske inte blir så vansinnigt stor. Bär är också okej, och jag ska försöka komma igång igen och göra smoothies, vilket för mig är det bästa sättet att få i mig bär – och möjligtvis någon frukt. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *