Fruktstunden – Mars 2014

Jag avgav ett nyårslöfte som du kan läsa om här.
Enligt Livsmedelsverkets rekommendationer bör man varje dag äta 500 gram frukt och grönsaker, ungefär hälften av varje. Det betyder, om man utgår från att varje portion är 100 gram, att man ska äta 5 portioner frukt och grönt varje dag.
Mitt löfte blir därför att jag ska få i mig 3 portioner, i snitt, varje dag. Jag ska sedan sammanställa och redovisa dessa månadsvis i egen kategori, Fruktstunden. Redovisningen är för att jag ska ha lite press på mig att inte fuska.

Mars var en rätt ordinär månad, men det är onekligen ett problem att jag inte har möjlighet fullt ut att laga mat.

Banan 19
Blandade, färska grönsaker 4
Jordnötter 7,75
Potatis 17
Rödlök 3,5
Tomat 1
Vita bönor 2
Äpplen 8,25

Totalt blev det 62,5 portioner frukt och grönt, vilket innebär 2,02 portioner á 100 gram per dag. Ser man på året totalt, hittills, blir det 2,02 portioner per dag. Långt från mitt nyårslöfte och ännu längre från livsmedelsverkets rekommendation.

Det här inlägget postades i Fruktstunden. Bokmärk permalänken.

2 svar på Fruktstunden – Mars 2014

  1. Åsa skriver:

    Jordnötter? Hör det hit?

    • Kraka skriver:

      Beror på hur man resonerrar. jag har valt att ta med nötter, alla sorters nötter, eftersom det anses vara mycket hälsosamt för speciellt kvinnor efter menopaus att äta nötter. Många skulle säkert inte räkna potatis heller, anses ju så olämpligt att äta i vissa kretsar. Men det är, som med det mesta i livet, man får bestämma lite själv också. Under april blir de tfrossande i broccoli. Har köpt mig en egen micro och fyllt upp frysen (nåja, min hylla i frysen, med broccoli. jag älskar broccoli med lite riven ost.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *