Lyteskomik är elakt, men ibland kan jag inte låta bli

Att bo inneboende har absolut sina sidor, men det ger också inblick i hur människor kan vara. Hur fullkomligt handfallna inför en normalvardag med dess småsaker vissa kan vara.

Borde nog förstått redan då jag flyttade in att det inte riktigt är som det ska med han jag hyr av. En av de första saker han sa var hur imponerad han var av att jag lyckats hänga upp gardiner och att jag visste hur man skulle få upp gardinstången. Det är en vanlig gardinstång som man bara häktar på befintliga fästen. Tror att ett normalbegåvat förskolebarn skulle lista ut hur man gör på mindre än fem minuter.

Att han inte kan hålla rent på en basnivå kom jag rätt snabbt underfund med. Det ser ut som att det skulle bo en pojke i tidiga tonåren i rummet där han slänger sina saker på golvet. Disk som tornar upp sig, skådörrarna på vid gavel och toadörren öppen.
Tills för en vecka har han sovit på golvet och när det blev kallare ute flyttade han upp i sin allt för korta soffa. Men förra helgen skaffade han sig en säng. Det är en säng med ribbotten, men uppenbarligen har han ingen aning om hur han ska fästa ribborna i bottnen så nu ligger ribborna på golvet, madrassen ovanpå och sängbottnen står runt om. Han ligger med andra ord fortfarande på golvet.

En av de saker som jag verkligen stör mig på är att han inte gör rent i badkaret. Jag har gjort rent det mängder av gånger, men till sist fick jag nog och började att enbart duscha på jobbet och på SATS. Men idag behöver jag tvätta håret.
Jag har funderat på att säga till honom, men jag inser att han inte skulle förstå. Jo, han skulle nog förstå att jag tycker att han har det skitigt men han skulle inte veta hur han ska göra något åt det. Han saknar helt talang för att hålla ordning och rent.

Jag vet att jag är elak när jag skrattar åt honom, men det är min strategi för att stå ut. Jag betalar nästan lika mycket för mitt rum som han för hela lägenheten. I kontraktet ingår att jag ska dela kök och badrum med honom. Men det står tyvärr inte att det ska ha en viss hygienisk standard, Om det blir aktuellt igen att hyra rum och bo inneboende ska jag se till att det skrivs in i kontraktet att det ska vara rent. Nu är det som att bo med en bortskämd unge som varken diskar eller städar upp efter sig på toa.

 

Äckligt värre!

 

 

 

Ren och fin igen.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lyteskomik är elakt, men ibland kan jag inte låta bli

 1. Ingrid skriver:

  Din hyresvärdar har definitivt inte fått lära sig någonting hemma. Förmodligen har han haft en mamma som servat honom med allting. Och det där att han ligger på golvet? Han verkar ju inte ha alla hästar hemma!!
  Jag hoppas att du kan hitta något annat boende, för det här verkar ju inte klokt alls.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Nej, han har nog inte fått lära sig något av mamma. I Iran (eller är det Irak han kommer från?) antar jag att det är kvinnor som gör all städning i hemmen. Att han inte har alla katter i korgen är nog ett understatement. Men jag ska ju bara bo här till sista maj, i juni är det dags för Marstrand och till hösten har jag planer på att flytta hem till Kista igen.

   Kram

 2. S/Y Euphoria skriver:

  Åh bläh!
  Alltså det måste ju vara något fel på människan, på riktigt.
  Kanske ska försöka hitta något annat boende. Inge kul att behöva städa efter andra, och definitivt inte sin hyresvärd!
  Ha en fin dag!!

  • Kraka skriver:

   Ja, visst är det något som inte stämmer med honom.
   Jag tycker inte det är så mycket idé att flytta nu. Jag har en månad uppsägning och jag ska ändå flytta ut sista maj. Juni, juli och augusti ska jag hyra på Marstrand igen och sedan planerar jag att flytta hem ett tag.
   Ha en fin Alla Hjärtans Dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *