Alla Hjärtans Dag från morgon till kväll

Det är Alla hjärtans dag idag. Det är något man inte kan undgå att märka då både media och alla affärer annonserat i veckor för att påminna oss.
För mig är den här dagen inte enbart förknippad med förhållanden, utan kanske ännu mer med vänskap och omtanke med nära och kära. Visst är det trist att vara ensam en sådan här dag, men jag har själv valt att inte resa hem trots att jag är ledig. Främsta orsaken är att det är för dyrt att flänga mellan Göteborg och Stockholm hela tiden och jag behöver pengarna mer till min kommande Londonresa om en och en halv vecka.

När gick jag upp?

Jag blev väckt av telefonen exakt klockan 10.39. Jag brydde mig inte om att svara eftersom det var hemligt nummer. Är det något viktigt får de lämna ett meddelande. Eftersom så inte skedde var det säkert någon försäljare igen. De ringer hela tiden trots att jag anmält mitt nummer till NIX-registret.

Samtalsämne/tankar vid frukosten?

Jag tänkte nog inte något speciellt. Surfade runt lite på de vanliga sajterna, svarade på frågor i en medlemspanel där jag är med, spelade lite wordfeud och tittade sedan på andra delen av ett avsnitt Silent Witness.

Vad serverades?

Knäckebröd med messmör och kaffe. Eftersom jag blev sittande länge blev det flera koppar av det svarta kaffet.
Senare, när klockan var det de flesta brukar kalla lunchtid, byggde jag ut frukosten med en räkomelett.

Vad gjorde jag sedan?

Jag fortsätter att titta på Silent Witness. Alla fallen är alltid uppdelade i två avsnitt, men jag hade tänkt nöja mig med första delen. Men naturligtvis var det alltför spännande för att sluta. Trots att det redan var eftermiddag.
Insåg att dagen runnit ifrån mig, men att det int evar någon katastrof. Det är skönt att bara vara och jag ägnade dagen och kvällen åt att bara vara. Växlade mellan att se film och att lyssna på en bok.

Köpte jag något?

Ja, en pizza, min favvopizza från Rannebergens pizzeria, Gatsby special.

Struntade jag i något som jag hade tänkt göra?

Jag struntade väl egentligen i det mesta. Hade tänkt åka in till stan och försöka få en biljett till Robocop. Men jag hade redan sett att det bara fanns dåliga platser. Utom på föreställningen 23.45 och den kändes inte så attraktiv. Det är bökigt att ta sig hem och det är nattaxa, vilket innebär dubbla priset. Gäller även för den som har månadskort. I Stockholm gäller nattaxa inte om man har månadskort, men då är ju å andra sidan kortet så mycket dyrare.

Middag?

Pizza och rött vin.

En bra sak som hände under dagen?

Att dagen var bara min, utan stress och krav.

Vad tänker jag när jag läser mina svar?

Att en dag går så snabbt. Tiden rinner iväg och det behöver inte hända så mycket för att en dag ska kännas bra. Ibland räcker det med att få koppla av.

Den som känner för det får gärna också svara på frågorna. Det är bra att titta tillbaka och reflektera lite vad det blev av dagen.

Det här inlägget postades i En av alla dessa dagar, Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Alla Hjärtans Dag från morgon till kväll

 1. arvidochlydia skriver:

  Roligt sätt att beskriva sin dag. Skönt att du kan koppla av utan stress eller krav. Har också haft en riktigt lugn dag. 🙂

  • Kraka skriver:

   Jag har blivit förtjust i den här mallen för att beskriva en dag i livet, en av dessa dagar.
   Ja, det är skönt att få ta det riktigt lugnt och bara vara. Mitt jobb är stressigt och krävande på många sätt.

 2. Bosse Lidén skriver:

  Det låter trevligt med en Londonresa. Sådant brukar pigga upp. Kram Bosse

  • Kraka skriver:

   Ja, jag ser fram mot att resa dit igen. Var ju där med min son i december, men den här gången reser jag ensam. Ska hälsa på en av mina vänner som flyttade dit i höstas.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *