För- och nackdelar med att älska böcker – Bokbloggsjerka 14-17 februari

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är:Skriv om för- och nackdelar med att vara en slav under böckerna, och ge gärna tips på hur du brukar skapa mer tid för mer läsning. Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Numera finns det knappast några nackdelar. Men förr fick jag släpa med mig stora mängder böcker på resor och om jag skulle vara borta några dagar. Det var tungt och tog plats. Idag kan man ha tusentals böcker på en läsplatta som väger nästan ingenting och lätt får plats i handväskan.

Visst, att läsa tar tid. Men det är ett kärt besvär. För att hinna med fler böcker har jag kommit på hur behändigt det är med talböcker och under 2013 hann jag lyssna på 52 stycken från början av maj till årsskiftet, alltså på åtta månader. Jag hann också läsa några stycken.
Jag lyssnar när jag tränar, när jag promenerar, innan jag ska sova och när jag färdas mellan två punkter med bil, buss, spårtrafik eller flyg. Enklare kan det knappast bli.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2014. Bokmärk permalänken.

9 svar på För- och nackdelar med att älska böcker – Bokbloggsjerka 14-17 februari

 1. Boklysten skriver:

  Det är inte helt lätt att komma på några nackdelar, men det där med att behöva släpa med sig tungt håller jag med om.

 2. [Anna] skriver:

  Jag försöker att lyssna mer på ljudböcker för att lyckas få till mer lästid speciellt när man kör bil eller är ute och går 🙂

 3. Piedra skriver:

  Nej, det finns inga nackdelar. Kunskap är inte tung att bära. Fast böcker är ju, speciellt om man som jag varken klarar talböcker eller läsplatta, utan det ska vara riktiga pappersböcker som man tar i, bläddrar i och kan anteckna i.

 4. Bokslukaren skriver:

  Jag är dålig på ljudböcker, men det är helt klart ett bra sätt att hinna läsa mer.

 5. Läsplattan är en underbar uppfinning 🙂 Behöver lära mig att lyssna på böcker också, kanske hade blivit lite fler promenader då…

 6. Jag är inte helt överens med läsplatta, men jag kan lyssna på en eller annan ljudbok. Gjorde det ett tag då jag ofta reste i mitt arbete. Men jag körde så långsamt när jag närmade mig målet. Ville alltid höra mer av boken.

 7. Monika skriver:

  Läsplattan och jag är inte riktigt överens om hur texten ska formateras och liknande, men på resor är den perfekt 🙂

 8. Freja skriver:

  Jag släpar fortfarande på pappersböcker, har inte riktigt kommit överens med varken läsplatta eller ljusböcker…

 9. Emmas hylla skriver:

  Jag önskar att jag inte så lätt tappar koncentrationen, ljudbok fungerar inte alls för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *