Fick ett utbrott idag

Egentligen är det märkligt att det inte hänt tidigare. Det finns tusen och en saker att irritera sig på. Smutsen i köket, det skitiga badrummet, att det alltid står skor lite här och var i hallen att snubbla över i mörkret. Bara för att nämna några.

Idag var jag på väg ut, skulle in till stan för att äta och gå på bio. Jag hade klätt mig och klev ut i hallen för att ta på mina kängor. Snabbt suger sockarna upp mängder av vatten. Hyresvärlden har torkat golven, men har som vanligt ingen aning om hur man gör. Hela golvet flyter av vatten.
Jag ska gå på toa innan jag ger mig iväg och då får jag se att där är minst en halv hink vatten kvar på golvet och det är omöjligt att gå in. Jag skriker rätt ut och han kommer springande och förstår som vanligt inget alls. Jag säger till honom att det är en sjö av vatten på golvet och att mina sockar är genomvåta och måste bytas.
Han sölar runt lite med vattnet i badrummet medan jag byter om till torrt. I hallen är det fortfarande lika mycket vatten och han gömmer sig nu inne i vardagsrummet.
Medan jag bytte om har jag högt deklarerat att små pojkar som inte vuxit upp borde stannat hemma hos sin mamma tills de blivit vuxna. Jag är så förbannad på hans småpojksfasoner att jag lyckas få ur mig en perfekt engelska och det råder ingen tvekan om vad jag anser om honom. Har det inte gått hem hos honom nu så är det ännu ett bevis för att han inte har ”katterna i korgen”, ”hästarna i stallet” eller hur man nu vill uttrycka sig.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Fick ett utbrott idag

 1. arvidochlydia skriver:

  Varför så arg för ett litet misstag, säkert helt beroende på hans inkompetens? För inte har han väl gjort det medvetet?

  Gissar att detta har hänt förut och var droppen som fick bägaren…

  • Kraka skriver:

   Ja, det var droppen! jag betalar bara några få hundralappar mindre för mitt rum än han gör för hela lägenheten. I mitt kontrakt ingår att jag ska ha tillgång till köket och badrummet.
   I köket är oftast så skitigt och fullt med travad disk att jag inte kan ta mig fram till spisen utan att städa upp. I badrummet blir det allt skitigare. Killen är 32, ska fylla 33 i år och då måste man kunna ta hand om det enklaste. man kan inte hyra ut och samtidigt tro att man kan drälla runt med skiten överallt på de ytor där han tar betalt för att jag ska få vara. Att han häller ut en hink vatten i hallen och en i badrummet är inte precis att städa. I övrigt är de lika skitigt som vanligt och när jag gick ut för att hämta saker i köket imosrse var det fullt med disk i diskhon, på diskbänken och på spisen. För min del blir det mat på stan eller IKEA igen, jag orkar inte med ans kök, speciellt inte när han är hemma och tjatar sitt trams.

   • arvidochlydia skriver:

    Kanske dags att försöka hitta ett annat boende?

    • Kraka skriver:

     Har funderat på det lite av och till. Men nu känns det inte som någon större idé. Jag har en kalendermånad uppsägning och då skulle jag tidigast kunna flytta ut sista mars. Då är det april och maj bara och att hitta ett annat boende för två månader känns mer jobbigt än att bita ihop.

 2. Louise skriver:

  Hoppla … Det låter verkligen som att bägaren rann över.
  Men jag förstår dig. Sådant där skull jag också bli galen på, speciellt om jag hade bråttom.

  Jag har en son som jag inte får fason på, och här rinner bägaren över rätt ofta. Däremot får jag tömma den där bägaren när han inte är hemma, för han har fått ett sätt som jag inte klarar att hantera. Att konfrontera honom personligen går inte längre, så som det gjorde när han var liten. Det slutar alltid med att jag får äta upp det, på ett eller annat sätt. Jag måste ta dusterna efter att ha räknat till 100 ett antal gånger, så att jag kan kväva den irriterade tonen. Något annat går inte här, om det inte ska sluta i gräl och tårar, och helt effektlöst …
  Varför han har blivit så förvandlad kan jag bara spekulera i och jag är så orolig som en mamma möjligen kan vara …

  Visst kan man göra saker, eller INTE göra saker, i rent oförstånd. Men det jag inte kan klara är när ett beteende blir så nonchalant att det gränsar till hänsynslöshet. När ett beteende, eller ickebeteende har effekt på omgivningen. Inte bara genom att skapa irritation, utan då det skapar följder som påverkar rent praktiskt.

  Du ska inte behöva städa efter honom för att kunna leva ditt liv …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *