Att köpa eller inte köpa, det är frågan – Bokbloggsjerka 28 februari-3 mars

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Har du gjort några fynd på bokrean i år? Om ja, vilken bok är du särskilt sugen på att läsa? Om nej, vad fällde avgörandet för att du bestämde dig för att avstå? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Det är alltid roligt att gå in i en bokhandel och titta på böcker, läsa baksidestexter och drömma. Men att trängas med folk på bokrean är inte roligt.
Numera känns det som ett förlegat koncept att en speciell dag rusa iväg för att försöka hugga sig en efterlängtad bok. Istället kan man i lugn och ro förbeställa från utbudet och på så sätt slippa hela cirkusen.

För att vara ärlig hade jag helt glömt bort dagen för starten på årets bokrea. Sedan länge hade jag bestämt att inte köpa några nya böcker, både av utrymmesskäl och ekonomiska dito. Men på vägen hem från mitt nattpass på sjukhuset förundrades jag av hur otroligt mycket folk som var ute på stan. En kollega som jag mött i omklädningsrummet, och som inte heller hade koll på bokrean, berättade att det var rena kaoset nere på stan med mängder av bilar och folk som sprang omkring med barnvagnar fast klockan inte ens var sju på morgonen. Vi funderade båda på om det kunde vara något slags åhörardag eller liknande i skolorna.

På vägen hemåt fick jag svaret på vad som var på gång. Akademibokhandeln hade öppet och det var fullt av folk där inne. Naturligtvis kunde jag inte låta bli att gå in, bara för att titta, absolut inte för att köpa.

Lise Ross böcker På vandring genom Europa och Gränslös vandring genom Europa lyckades på något märkligt sätt följa med mig hem. Inspiration för en vandrare med tips på leder och sevärdheter.

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2014. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *