Tjockare än vatten – ett drama där vi alla kan känna igen oss

”Man sitter där man sitter och man sitter fast” säger Mildred. Kanske har hon rätt, kanske har hon fel. Klart är att vi formas av vårt förflutna och att vi har våra roller i livet, roller som vi inte komme rundan.

Tjockare än vatten är en serie med tio avsnitt, gjord som en samproduktion av SVT och YLE. Serien handlar om tre vuxna som inte setts på många år, inte sedan barndomen. När deras mamma dör kommer gamla konflikter upp till ytan. Finns det hopp om en framtid? Eller är vi alltför styrda av vårt förflutna?

Jag har sträcksett alla tio avsnitten på två dagar, kunde inte släppa serien. Det finns något där som finns i djupet av oss alla, något från barndomen som format oss. Missa inte Tjockare än vatten!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

9 svar på Tjockare än vatten – ett drama där vi alla kan känna igen oss

 1. Ingrid skriver:

  Jag har följt den här serien, med ett visst motstånd. Den har berört mig, samtidigt som jag tycker att karaktärerna varit som någon sorts karikatyrer på vanliga hyggliga människor, syskon, familjer. Här slår man ihjäl varandra och begår självmord som om det vore något helt naturligt och jag kan inte annat än protestera. Inte kan det vara så ”folk” lever.
  Fast det är kanske jag som levt med skygglappar i en skyddad värld.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Nej, jag tror inte heller att folk slår ihjäl varann och gräver ner. Men det händer en hel del tragedier i vanliga familjer, tragedier som inte alltid blir offenliga. Många gånger kallas de bara familjetragedi och sedan sopas de undan, men lever kvar i just den familjens släkt. Självmord är faktiskt vanligare än man tror, vi ser en del av det i vården.
   Det finns mer mörker än man kan tro om man skrapar på ytan. Varje familj har sina mörka hemligheter, även om de inte alltid handlar om ond bråd död.
   Ibland kan man behöva skygglappar för att stå ut med världen runt omkring.

   Ha en fin onsdagskväll!
   Kram

 2. wiolettan skriver:

  Låter intressant, ett ämne helt i min smak.
  Vi formas säkert av det vi har varit med om, på ena eller andra sättet. Det är spännande att se och lyssna till hur författarna har tagit sig an relationsproblem och människors sätt att vara och handskas med saker de möter.
  Ha en bra kväll.
  Kram!

 3. Kraka skriver:

  Tack Wiolettan! Ha en fin kväll du också!
  Kram

 4. Piedra skriver:

  Jag brukar inte titta på svenska TV-serier, men till och med jag har fastnat för ”Tjockare än vatten”. Den handlar om riktiga människor med riktiga relationsproblem, och dessutom är skådespelarna trovärdiga. Kram!

 5. S/Y Endeavour skriver:

  Åh det låter som något jag också måste se!
  Ha en fin torsdag!
  Kram

 6. Åsa skriver:

  Tittade på de tre första ,men toktröttnade! Tyckte den var oerhört osannolik och tjatig. Tur man tycker olika!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är verkligen tur! Såg på nätet att många hoppas på en fortsättning. men det tycker jag inte känns så nödvändigt, jag är ine nyfike på deras fortsatta liv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *