75 Gammal & ny – Bild 49 av 365

I fotoutmaningen 365 foton ska man under året blogga och lägga upp bilder ur en på förhand bestämd temalista.
Helst ska man hinna blogga alla teman under året. Man har också rätt att byta ut 52 av listans teman mot egna och det ska då tydligt framgå att så är fallet
En länk till temalistan för 2014 kan du hitta om du klickar på den här länken

Den bruna grytan vann min mamma någon gång runt 1970. Jag kommer inte ihåg vilket år, men jag minns tydligt hur mamma direkt bestämde att den skulle läggas i min ”brudkista”, som man sa på den tiden. Det är egentligen en frityrgryta, men det medföljde ingen frityrkorg. Enda gången jag friterat i den var när jag gjorde äppelmunkar för många år sedan.
Den blå stekpannan är ganska ny, tror det var förra året jag köpte den. Det är en gjutjärnspanna och ingår i en av IKEA:s köksserier.
Dessa båda husgeråd utgör exempel på gammal & ny i mitt hem.

logga2014

Det här inlägget postades i 365 foton 2014. Bokmärk permalänken.

4 svar på 75 Gammal & ny – Bild 49 av 365

 1. Znogge skriver:

  En bra gryta hänger med hela livet. Blir oftast bara bättre och bättre att laga mat i!

  • Kraka skriver:

   Ja, både den gamla grytan och min nyare stekpanna kommer nog att hänga med i många år än.

 2. Gunnel skriver:

  En ”brudkista” hade jag med som jag samlade på mig en massa saker. ”Kistan” finns kvar är nu ett nostalgiskt minne.

  • Kraka skriver:

   Min brudkista var inte så fysisk, mamma hade en låda i ett skåp där hon packade ner sakerna. Men visst drömde jag, som många flickor på min tid, om en speciell kista. IKEA hade en vit med rosa blommor på och den stod högt på min önskelista. Men den blev aldrig min.
   Idag ligger det nog knappast högt i kurs hos flickor i 10 -15-årsåldern att packa ner saker att spara tills man flyttar hemifrån och bildar eget hem. Tiderna förändras…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *