Nattarbetsbonus

Jag har många fina minnen förknippade med mina nätter på olika sjukhus, minnen jag återkommer till i tankarna ibland.
Det är alla tidiga sommarmorgnar på Långbro sjukhus då vi gick ut på balkongen och drack kaffe innan det var dags att starta morgonarbetet, nätter då jag stått vid något fönster och blickat ut mot fallande snöflingor eller sett hur regnet strilat ner medan himlen lysts upp av kraftiga åskblixtar.
Det är nätter i dagrummet på Beckomberga då jag satt i mörkret och tittade på fiskarna som simmade runt i akvariet. En mycket tidig morgon, då jag var inhyrd på en sjukhemsavdelning belägen högt upp i Sabbatsbergs sjuhus, såg jag solen gå upp över Stockholm och glittra i vattnet runt Stadshuset. Minst lika vackert var det alla morgnar då solen sakta steg upp och förflyttade sig runt ventiltrummorna på taket på Huddinge sjukhus, ett skådespel jag ofta fick bevittna under den tid  jag arbetade avdelningen för transplantation. Just nu finns det ett träd alldeles utanför fönstret på en av intensivvårdssalarna i Kungälv, ett träd med vackra, rosa blommor.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Nattarbetsbonus

 1. Ingrid skriver:

  Så vackert trädet är!
  Det gäller att se det positiva i sin tillvaro och du lyckas verkligen.
  Jag vet inte om jag sagt det tidigare, men min mamma provade att jobba natt några på ett pensionärshem och trivdes bra med arbetet, men saknade den sociala kontakten med arbetskamrater (den som jobbade natt gick ensam), så hon gick över till dagtjänst igen.
  Ha en fin helg!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Att arbeta ensam är aldrig roligt. På intensivvårdsavdelningar är man alltid fler som jobbar och när inte arbetet tar all tid och energi hinner man umgår en del.
   Kram

 2. Hejsan !

  Så Du blir utlånad till olika Sjukhus runt om i hela landet.
  Du nämnde Huddinge, det var under byggnation 1969 då
  jag träffade min man i Torremolinos i Spanien. Frägade honom
  vad han jobbade med. Huddinge sjukhus svarade han, inga valkar han,’
  trodde bombis han var läkare, men han var byggnadsarbetare, fick jag reda
  på senare. Hade ingen om att det byggdes ett sjukhus där, jag som bodde i’Vetlanda
  i Småland. Där har jag aldrig legat, men min dotter födde sina barn där. i Huddinge.

  Antingen jobbar man på hotell eller på sjukhus, Serviceminded.
  Jag hotell. Det har sin tjusning det med.Både tidiga morgnar och sena kvällar, så visst
  har jag sett solen gå både upp och ner. Har Du inte jobbat på Södertälje sjukhus också.
  Där har jag legat både som sjuk och frisk, födde min dotter där. Rena lyxhotellet.

  Kram Mi

  • Kraka skriver:

   Det är väl inte precis så att jag blir utlånad till olika sjukhus, jag har helt enkelt hunnit med en mängd anställningar. Under vissa perioder har jag varit anställd på bemanningsföretag och då varit inhyrd till olika avdelningar. Men just nu har jag min tredje visstidsanställning i Kungälv. De två tidigare gångerna har det varit över somrarna, men den här gången har vi förlängt den två gånger och jag stannar till slutet av augusti.
   Jag har arbetat i flera olika omgångar på Södertälje sjukhus, där jag för övrigt också är född.

 3. Louise skriver:

  Härligt att du har så mycket fina minnen från dina nätter. Kan tänka mig att du tar in morgonen på ett helt annat sätt än den som kravlar sig upp ur djup sömn …
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *