Aftonland – Skärtorsdag

Igår var det Skärtorsdag, den torsdag i Stilla veckan som är till minne av Jesus sista måltid tillsammans med lärljungarna. Enligt den kristna traditionen hålls då nattvardsmässa på kvällen.

Jag valde att gå till Mariakyrkan, en av kyrkorna i Göteborgs domkyrkoförsamling. Kyrkan är liten, men påminner om domkyrkan avseende interiören. Den har samma arkitekt som domkyrkan, C. W. Carlberg, och invigdes samma år som domkyrkan, år 1815.
Kyrkan byggdes för att de som bodde på Göteborgs fattighus skulle ha en kyrka att gå till.

Gårdagens mässa hade namnet Aftonland – Mässa i skymningstimmen. Utöver traditionell bibelläsning ur evangeliet och ett par psalmer sjöng Stefan Andersson många solosånger för oss. Sångerna handlade om livet, hur vi är mot varandra och hur vi borde vara. Som Stefan sa, de flesta sånger handlar om elände, men en av dem handlar om det positiva i livet: Anywhere is paradise, om du har Spotify kan du lyssna på den om du klickar på länken.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Aftonland – Skärtorsdag

  1. S/Y Endeavour skriver:

    Glad påsk!
    🙂

  2. Lena P skriver:

    Jag är sjuk, så jag har tyvärr inte kommit iväg till kyrkan alls än så länge. Hoppas bara jag är på benen igen till på söndag, för då ska jag vara gudstjänsvärd. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *