Det är när jag är ensam jag inser hur jag längtar

Att bo inneboende är säkert jobbigt i alla lägen, men alldeles speciellt när det inte fungerar så bra. Det som inte fungerar är de gemensamma utrymmena. Min hyresvärd är otroligt grisig och klarar inte av den mest basala städningen i kök och badrum. Speciellt köket är riktigt ohygieniskt smutsigt. Men jag har lyckats lösa det ganska bra med att i början sällan äta hemma och numera har jag en egen microvågsugn på rummet.

Men ännu värre är att aldrig kunna röra mig fritt inomhus, att alltid tänka på att vara ordentligt klädd, inte gå ut i köket eller till toaletten utan att vara beredd på att han kan komma hem,. Om han nu inte redan är hemma och sitter där på golvet med sin dator. Av någon underlig anledning lever han sitt liv på golvet som en hund. Sover på golvet, sitter på golvet, äter på golvet.

Han var bortrest de första dagarna på påsken och det var skönt att veta att jag var ensam i lägenheten. Jag kände ännu mer hur jobbigt det var när han kom hem igen och blev glad då jag fick veta att han skulle resa bort en vecka. Jag längtar efter att bo själv! Hur mycket jag längtar, och har längtat hela tiden, blev riktigt klart för mig när jag äntligen var ensam hemma. Egen härd är guld värd…

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Det är när jag är ensam jag inser hur jag längtar

 1. Ingrid skriver:

  Det låter verkligen jättejobbigt att bo som du gör. Om du inte kan få tag i en egen lägenhet, måste du försöka få tag i någon annan att dela lägenhet med, för de här killen verkar ju helt hopplös.
  Hoppas att det ordnar sig på något sätt!
  Kram, Ingrid

 2. Piedra skriver:

  Jag har bott inneboende under en period av några månader, och även om min hyresvärd var både trevlig och hade rent och fint i både kök och badrum, så… nej, inneboende skulle jag inte vilja bli igen.
  Kram!

 3. Gunnar skriver:

  Har du nån möjlighet så tycker jag att du ska försöka hitta annat boende. Det är inte så lätt det vet jag. Mina båda barn har lyckats hitta livskamrater som båda har haft förstahandskontrakt på hyresrätter i Sthlm. Bra strategi tycker jag:)
  Hoppas att det ordnar sig för dig.

 4. Bosse Lidén skriver:

  Jag lider med dig. Beundrar dig för att du står ut och försöker hitta lösningar. I längden funkar det inte att ha det så. Hoppas att det löser sig för dig snart.

 5. Kraka skriver:

  Det får bli ett gemensamt svar till er alla:
  Jag bor bara tillfälligt inneboende de 9 månaderna mellan förra sommaren och sommaren som kommer. I juni flyttar jag ut till det sommarboende jag hyr på Marstrandsön. I slutet av augusti flyttar jag hem till Kista och sedan ska jag ut och röra lite på mig under den mellanperioden, och om planerna håller i sig, återvända till Marstrand även sommaren 2015.
  Det är inte helt klart med var jag ska arbeta när jag är hemma i Stockholm, men jag har skrivit kontrakt för 1 + 3 månader i Nuuk. Där har jag sagt att jag vill bo ensam, inte i kollektivet. Jag står inte ut med mer stök och smuts. Speciellt inte när jag kommer att vara borta så länge och så långt hemifrån.

 6. Louise skriver:

  Ärligt talat så vet jag inte hur du orkar. Förvånar mig inte alls att du längtar efter något eget. Tror inte att jag skulle kunna bo så där om det inte är helt klart att det är en ytterst tillfällig lösning.
  Låter ändå som att du har något trevligt att se fram emot på Marstrand. Låter som en lämplig plats för sommarvistelse … 😉
  Har man något bra att se fram emot så går det mesta lättare … 😉
  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *