Bokblues – Bokbloggsjerka 25-28 april

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker. Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga:Känner du igen dig i något eller några av de påståenden som du kan läsa om på ”21 signs you´re suffering from a book hangover
Vilket eller vilka i så fall?
Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Det händer lite då och då att jag känner tomhet, en blues, när en bok är slut. Jag saknar att vara med och uppleva, ta del av den fiktiva världen som jag tagit mig in i via boken.
Visst händer det att jag lånar uttryck från böcker jag läser och att jag till och med blir förälskad i någon av personerna.
Att jag beställer andra böcker av samma författare och ser fram mot att se en filmatisering är ofta förekommande.
Den enda bok jag på allvar letat upp fansidor och annan sidoinformation om är Diana Gabaldons böcker om Claire Beauchamps och Jamie Fraser.
När det gäller den bokserien gav den en mängd synergieffekter i mitt liv som jag inte upplevt med någon annan bok:
Jag blev intresserad av den skottska historien  och som en följd av det även vår svenska historia. I framtiden kommer jag att resa till Skottland för att besöka de platser som nämns i boken och inte minst då Craigh na dun där det kanske finns en port mellan nutid och dåtid.
Jag har också läst på en del om resor i tiden, som vissa påstår är verkliga. Kanske, kanske inte… Vem vet… Klart är i alla fall att ingen annan bok har påverkat mig på samma sätt och då ska man komma ihåg att jag läst många hundra, ja kanske till och med flera tusen, böcker under mitt hittillsvarande liv.

Det här inlägget postades i Bokbloggsjerka 2014. Bokmärk permalänken.

10 svar på Bokblues – Bokbloggsjerka 25-28 april

 1. Bara hittepå skriver:

  Där ser man. Aldrig hört talas om Gabaldon, men ska lägga henne på minnet. Och litterära resor är en höjdare!

  • Kraka skriver:

   Rekommenderas varmt! men jag gissar att antingen gillar man hennes böcker eller inte. Främlingen heter den första.

 2. Synnereffekter är härligt!

 3. Monika skriver:

  Jag råkade köpa Som ett eko på en bokrea för något år sedan. När jag kom hem upptäckte jag att det är sjunde delen i en serie. Då var jag ju bara tvungen att köpa första delen… Har inte börjat läsa den än, men det kommer väl 🙂

 4. Bosse Lidén skriver:

  Skottland har jag varit sugen på länge liksom Irland efter att ha läst flera bra böcker med handlingen förlagd till dessa platser. Saknaden när en bra roman är slut är som en musikblues. Vemodig.

  • Kraka skriver:

   Precis, det är vemodigt att lämna en bra bok. har precis lyssnat klart på Visning pågår av Sofie Sarenbrant och var genast tvungen att ladda hem en ny om samma poliser. Tyvärr blir det ju inte framåt, hur det går för henne och hennes familj, det blir vad som hänt innan.
   Visning pågår har ett verkligt otäckt slut som stannar kvar. Jag antar att det blir något slags uppföljning i nästa bok. I alla fall hoppas jag det.
   Sofie Sarenbrant var en helt ny bekantskap för mig. Rekommenderas varmt!

 5. Freja skriver:

  Så coolt om du åker dit och hittar den där porten! Då kommer jag att läsa dina inlägg om dina tidsresor sen!

  • Kraka skriver:

   Jodå, jag lovar att blogga från en annan tid om jag kommer igenom porten. Jag brukar åka till Ale stenar ibland, men jag har inte lyckats klura ut hur man tar sig igenom där. Men jag är rätt övertygad om att kan man ta sig igenom vid Craigh na dun så kan man det vid Ale stenar också. Det finns överhvudtaget ett flertal stenformatioer som kan ha varit tidsportar, eller i alla fall varit tänkta som sådana. Mest känd är nog Stonehenge. Det finns en massa spännande matematiska connektions mellan Ale stenar och Stonehenge. Jag älskar den platsen, men har ännu inte varit vid Stonehenge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *