EFIT – Ett Foto I Timmen – 5 maj

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 26 april hittar du här

Jag har hittills kunnat undvika att göra min EFIT-dag på dagar som ligger mellan två arbetsnätter. Men i maj ligger båda datumen mellan två nätter då jag arbetar vilket gör att jag måste sova bort en stor del av dagen.

Klockan 07-08: Jag slutar mitt nattpass klockan 07.15 och här har jag bytt om och är färdig att lämna min arbetsplats.

Klockan 08-09: Jag tar en runda runt de centrala delarna i Kungälv för att erövra zoner. Jag spelar ett spel som heter Turf, ett multiplayerspel i realtid där man med hjälp av mobilens GPS samlar poäng genom att ta över zoner som finns placerade i landskapet.
Jag passar på att fota några vackra blommor.

Klockan 09-10: Café Tant Rut är ett av mina favoritställen. Jag äter en god macka med ägg och tomat och dricker ett par koppar kaffe. Blir sittande där eh hel timme.

Klockan 10-11: Jag turfar vidare på väg tillbaka till sjukhusets personalparkering. På vägen får jag syn på en mås som skaffat sig en bra utkiksplats uppe på ett biltak.

Klockan 11-16: Jag har kommit till mitt hyresrum och det är dags att sova.

Klockan 16-17: Klockan 16.00 ringer klockan, tio minuter senare kliver jag upp. Dricker kaffe och fixar till mig.

Klockan 17-18: Jag är på väg ut och springer nerför trapporna.

Klockan 18-19: Strax efter kl 18 lägger jag kuvertet med våra deklarationer och bilagor i Skatteverkets brevlåda i Nordstan.

Klockan 19-20: Med två olika bussar tar jag mig tillbaka till Bäckebol. Min röda bil väntar troget på mig på parkeringen.

Klockan 20-21: Trots att jag går runt jättelänge inne på CoopForum har jag bara köpt några få saker. Som omväxling lyxade jag till det och köpte ett baconinlindat kycklingspett och potatissallad. Oftast äter jag gröt eller yoghurt på nätterna. Jag hittade också frysta toast som jag bestämde mig för att prova.

Klockan 21-22: Cirkeln är sluten och jag är tillbaka i omklädningsrummet. Jag har just bytt om och dagen är slut. Om en liten stund börjar ett drygt nio timmar långt arbetspass, ett pass som man aldrig vet i förväg hur det ska bli.

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT – Ett Foto I Timmen – 2014. Bokmärk permalänken.

8 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 5 maj

 1. Micke skriver:

  Det blev en fullmatad dag detta och troligen natten med.
  Hoppas den gick bra.

  • Kraka skriver:

   Tack! Natten gick bra, men det var tur att det regnade i morse så jag med gott samvete kunde hoppa över morgonpromenaden och åka direkt hem för att sova. Har precis gått upp nu och äter frukost.

 2. Ingrid skriver:

  Så trevligt att följa din dag! Tur att du fick iväg deklarationerna i tid.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Ja, det är skönt att jag fick iväg en färdig deklaration. Åtskilliga är de gånger under årens lopp då jag lagt en okomplett, underskriven, deklaration i lådan. Då räknas den som inkommen i tid och man kan sedan komplettera i lugn och ro.
   Men det är något med troll i när det handlar om deklarationer, för jag skulle nästan kunna göra den klar på Nyårsdagen. Inte helt, behöver ett par dokument som kommer under våren, men det stora arbetet skulle kunna göras direkt efter nyår. Ja, till och med i väntan på Tolvslaget…

   Kram

 3. Bosse Lidén skriver:

  Häftigt att få följa med ett helt dygn. Hoppas du fick ett trevligt arbetspass.

  • Kraka skriver:

   Ja, det blev ju som ett dygn fastän själva arbetet saknas. Finns inte en chans att jag skulle kunna ta bilder där. Det finns både apparater och miljöer att ota, helt utan patienter, men jag skulle aldrig kunna förklara varför jag springer med kameran utan att det skulle bli en massa gnäll och troligen också samtal hos chefen om det olämpliga att ta foton på jobbet. Men vi har inget generellt fotoförbud hos oss, det har man på IVA Huddinge. Vi tar bilder på patienterna för deras så kallade dagbok som de får med dokumetationen om vårdtiden. Många har lättare att bearbeta sitt trauma när de får se hur de såg ut när de låg i respirator oc hvar svårt sjuka. Anhöriga kan också ta foton om de vill.
   På Huddinge gjorde vi också så fram till att någon anhörig la upp en bild i sin blogg , där det syntes någon personal. Då blev det helt förbjudet att fota något alls inne på avdelninge. På gott och ont.

 4. Pompom Sönnfors skriver:

  Är det vanligt att du sover fem timmar? Sover du igen på lediga dagar?

  Jag jobbade natt på Burger King mitt första år efter gymnasiet och det var aldrig någon jämn dygnsrytm. Ibland sov jag väldigt lite, ibland hela tiden från jag kom hem till jag skulle tillbaka till jobbet. Hur ser det ut för dig?

  • Kraka skriver:

   Det vanligaste är nog mellan fem och sju timmar. Men det beror på vilken natt det är i ordningen, sover alltid mer efter första natten, hur natten varit och om jag är särskilt trött.
   Förr sov jag så mycket mindre, ofta bara två eller tre timmar, men nu försöker jag sova ordentligt mellan mina nätter och inte boka in en massa på dagtid.
   Det händer att jag sover igen sömnskulden när jag är ledig. Min kropp är duktig på att säga till när jag inte sovit tillräckligt, då får jag ont i muskler och leder. Jag kan också känna mig oförklarligt ledsen och vill gråta utan att veta vad som är fel.
   Vi får ju hela tiden skador som ska repareras med hjälp av tillväxthormonerna under sömnen. Sover man för lite får man ingen ordentlig psykisk återhämtning och ingen reparation av kroppen.
   Att tvinga upp mig tidigt på morgonen många dagar i rad tar däremot helt knäcken på mig och brukar resultera i att jag sover bort hela min fritid till slut. Faktiskt hände det flera gånger när jag jobbade dagtid måndag till fredag att jag la mig på fredagskvällen och bara lullade upp på toa, åt någon macka och la mig igen och sov till måndag morgon då jag skulle till jobbet igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *