Storytel – Kanada

Storytel är en betaltjänst på internet och i mobilen där man kan lyssna på böcker som man antingen laddar ner eller streamar.
Nu  har jag lyssnat klart ännu en bok, Kanada av Richard Ford.

Kanda är en stor bok, och då menar jag inte i första hand tjockleken, för det är en tjock bok. Det är helt enkelt en storslagen roman om ett liv, Dell Parsons liv.
Vi möter Dell, bokens berättare, när han är i femtonårsåldern och bor med sina föräldrar och sin tvillingsyster Berner. Av tveksamma skäl rånar föräldrarna en bank och familjen splittras. Dell hamnar i Kanada där han är med om en rad händelser som formar honom och hans liv.
Dagens Nyheter har skrivit i en recention ”Richard Ford har skrivit en stor roman, en som för en stund får livet att kännas lite mer meningsfullt än det kanske är”.
Jag skulle hellre välja att säga att man trots svårigheter och en oändlig räcka dagar som till synes kan verka meningslösa kan hitta något som ger livet mening. Varje liv har en mening, även om den inte alltid är helt uppenbar. Man kan ställa sig frågan om vi väljer våra liv eller om våra liv väljer oss.
Kanada är en stor roman om ett liv, Dell Parsons, men kanske också om allas våra liv.

Om du inte tycker om att lyssna på böcker finns den som pappersbok och vill du hellre köpa din ljudbok går det också bra. När jag köper böcker gör jag det oftast på Bokus.

Bokomslag Kanada (pocket)

Det här inlägget postades i Tell me a story. Bokmärk permalänken.

2 svar på Storytel – Kanada

 1. Ingrid skriver:

  Tack för boktipset, den låter spännande.
  Jag använde Storytel ett tag och tycker att det fungerade bra, men just nu är jag helsåld på e-böcker.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack själv! Har just börjat på Mig äger ingen, som du tipsade om. Kände visserligen till den redan, men nu blev det av att ta tag i den.

   Trevlig fredag!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *