Klämd på brösten

Har varit på mammografi, en sådan där rutinundersökning som man erbjuds av landstinget.
När jag kom dit, precis fem minuter innan tiden jag fått slogs jag av röran. Det var fullsmockat i väntrummet och många fick stå eftersom stolarna var slut. Jag har varit på andra röntgenmottagningar och gjort mammografi några gånger och mötts av välkomnande och ingen eller möjligen en före mig. Men nåja, jag har ju inte tagit ledigt från något jobb idag och den dryga halvtimme jag fick vänta var väl inte hela världen. Men man kan organisera på annat sätt för att få det att fungera smidigare.
Dessutom undrar jag varför man måste vara så barsk och hårdhänt? Är det den egna ångesten för cancer som tar sig dessa uttryck? Eller har man lyckats samla ett gäng ovanligt barska, stränga kvinnor just i den här verksamheten? Precis som forna tiders barnmorskor ofta var ensamstående kvinnor som avskydde barnafödande kvinnor i allmänhet och ensamma mödrar i synnerhet. Därom har många utsatta kvinnor vittnat.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *