Förtroendeuppdrag – Positivt i livet 2 av 30

Som svar på en utmaning ska jag skriva 30 inlägg om det positiva i mitt liv.  Introduktionen, där jag förklarar hur jag tänkt kan du hitta om du klickar på länken här.

Att förtroendeuppdrag har med förtroende att göra hörs på själva ordet. Jag är glad för att jag fått förtroende att vara med och ta beslut om saker som berör många. Viktiga beslut oftast, men ibland också beslut som kan synas vara mer vardagliga.

I måndags, den 2:a juni, var jag på Stiftsfullmäktige. Vi sammanträder två gånger om året och även  om det ibland kan bli diskussioner kring besluten så är det mesta redan förberett.
Jag skulle vilja vara med i beredningsarbetet, men till de platserna är konkurensen stor. Under alla år har jag fått höra att din tid kommer, du står på tillväxt. Nu är policyn ändrad och man ska vara under 30 för att komma i fråga för de platser som mot förmodan blir lediga. Det känns tungt att blivit blåst på det jag arbetat för i så många år. Jag har varit aktiv sedan tonåren och de senaste 30 åren har jag siktat in mig på att det en dag skulle blimin tur.

Att bli vald i förtroende är för det mesta  positivt, även om det är mycket arbete också. Inte alltid så roligt arbete ens och många skaer att lära och läsa in.
Förtroendeuppdragen har låtit mig lära känna många jag aldrig ens skulle pratat med annars. Jag har varit på konferenser och seminarier, ätit goda middagar och haft trevligt.

Det här inlägget postades i Livet, Livets berg & dalar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *