Storytel – En sannolik historia

Storytel är en betaltjänst på internet och i mobilen där man kan lyssna på böcker som man antingen laddar ner eller streamar.
Nu  har jag lyssnat klart ännu en bok, En sannolik historia av Karin Alvtegen.

Helena kommer till den norrländska byn, där hon tillbringat sin barndoms somrar, för att leva sin dröm om att driva ett litet  hotell.
Men drömmen delas inte av hennes familj och det visar sig att allt inte är den idyll Helena tycker sig minnas från barndomen.
När Helena blir övergiven av sin man och hennes dotter sluter sig allt mer inom sig tar en tuff tid vid. Det är inte bara det yttre arbetet som är hårt, det pågår också en kamp inom Helena.
Hur är det med den gamla vänskapen  från förr? Väninnan, som bor granne med Helena, visar sig vara en tämligen inskränkt person. Verner, enstöringen i den förfallna stugan, vem är han egentligen och hur passar främlingen som kom en kväll i hyrbil in och hur kommer han att påverka livet?
Allt är inte som det först verkar och man ska inte tro på allt man hör. För den som har ett öppet sinne finns mycket att upptäcka som man annars aldrig skulle fått se.

När jag läser den här boken kommer jag osölkt att tänka på ett par rader ur Hoola bandoolas Jakten på Dalai Lama: ”Och bland dessa krokiga kroppar ska jag söka en ros och en ring. För kanske just en ibland spillrrna här ska visa sig vara en prins.”

Om du inte tycker om att lyssna på böcker finns den som pappersbok och vill du hellre köpa din ljudbok går det också bra. När jag köper böcker gör jag det oftast på Bokus.

 

Bokomslag En sannolik historia (pocket)

Det här inlägget postades i Böcker, Tell me a story. Bokmärk permalänken.

3 svar på Storytel – En sannolik historia

 1. Ingrid skriver:

  En osannolik historia var den första bok jag läste av Karin Alvtegen och den var verkligen lättläst och gav mersmak. Sen har jag läst Skam, Svek, Skugga och Saknad också. Jag ser att hon kommit ut med en ny bok som heter Fjärilseffekten och den ska jag absolut läsa.
  Kram, Ingrid

 2. Kraka skriver:

  Fjärilseffekten var min första bok på Storytel. Jag har skrivit om den tidigare. Tell me a story heter kategorin för de böcker jag lyssnat på och sedan skrivit om.

 3. Frudin skriver:

  Det känns bekant, jag har nog lyssnat på Alvtegen också, jag lyssnar på storytel flera böcker i veckan.
  Vad trevligt att du kom och hejade igår!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *