Infrastruktur – Positivt i livet 5 av 30

Som svar på en utmaning ska jag skriva 30 inlägg om det positiva i mitt liv. Introduktionen, där jag förklarar hur jag tänkt kan du hitta om du klickar på länken här

Jag är så glad för den infrastruktur som jag omges av. Infrastruktur innefattar bland annat vägar, spårvägar, kollektivtrafik, men också tele- och internettrafik.

Igår var en dag då jag gjorde många förflyttningar i närområdet. Jag reste med bil på vägarna, färdades med tunnelbanan och gick på gångvägar. Därutöver kommunicerade jag med vänner och bekanta via intenet. Jag betalade min mat med ett betalkort som via en portabel dosa hade direktkontakt med min bank. Jag använde också min mobila telefon och GPS-mittagaren i mobilen. Man behöver inte gå så långt tillbaka i historien för att den ena efter den andra av de ”självklarheter” jag omger mig med inte fanns. Jag minns hur min mamma brukade skoja om att det säkert skulle komma telefoner i framtiden där man skulle kunna se varann. Idag ses väl Skype nästan som ett axiom. Mamma föddes i en tid då bilar visserligen fanns, men de flesta åkte häst och vagn. 1980, när ABC-klubbens ordförande Gunnar Tidner visade upp Sveriges första BBS, hade mammas många hjärnproppar redan gjort henne oförmögen att ta till sig det nya. Mamma gick bort 1982.

Precis i skrivande stund får jag trots allt lite dåliga vibbar. Järnvägen i Sverige är i ett så dåligt skick att den mer eller mindre håller på att falla ihop. Det har den senaste veckan varit dygnslånga förseningar och jag ha flera gånger haft anledning att utbrista hur glad jag är att jag tagit bilen hem eftersom jag annars inte kunnat räkna med att komma i tid till jobbet på måndag.

*BBS är en dator med mjukvara som låter andra användare koppla upp sig och använda innehållet i datorn. Förkortningen betyder Bulletin Board System.

Det här inlägget postades i Livet, Livets berg & dalar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *