Edge of tomorrow – I gränslandet mellan nu och verklighet

Helt spontant bestämde jag mig för att ta en titt på bioprogrammet igår. Jag fastnade för Edge of tomorrow.

Cage, spelad av Tom Cruse, är en något arrogant, militär presschef utan stridsvana. Han gör sig omöjlig hos sina chefer och som straff skickas han som menig soldat till fronten där en stor strid ska äga rum. Jorden har invaderats av illasinnade rymdvarelser och det är dags för slutstriden. Frågan är bara om det är mänsklighetens slutstrid eller rymdvarelsernas.

Som om det inte vore nog för Cage att vakna upp i sin nya roll som menig, visar det sig att han även fastnat i en tidscirkel. Gång på gång spelas samma scenarium upp och han måste dö gång på gång. Till sin hjälp får han, efter en lite förvecklingar, den tuffa stridisen Rita. Tillsammans försöker de rädda världen, vilket visar sig vara ett riktigt komplicerat göromål. Kommer de att lyckas?

Det är mycket action på duken. Filmen är i 3D och de utomjordiska monstren med sina tentakler kommer riktigt nära och man sugs in i handlingen.
Gillar man strider med utomjordingar ska man se den här filmen. Gillar man, som jag gör, dessutom när det micklas med tiden ska man absolut se filmen!

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Edge of tomorrow – I gränslandet mellan nu och verklighet

  1. Znogge skriver:

    Som grisen Särimner i Valhall då 😉

    Trevlig kväll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *