Sju blommor, sju tankar i midsommartid

På midsommarnatten ska man enligt traditionen lägga ett antal blommor under kudden för att i drömmen se den man ska dela sitt liv med.
Det är många år sedan jag plockade blommor och la under min kudde. Däremot kan jag tänka mig att reflektera en smula kring livet och relationer.

 

Jag trivs nog bäst i mitt eget sällskap.

 

 

 

Visst är det trevligt att umgås, men det måste vara i rätt sällskap.

 

 

 

Vänskap är viktigare än kärlek. 

 

 

 

Det är mycket som ska stämma för att en relation ska fungera.

 

 

En relation måste man hela tiden arbeta med.

 

 

 

Är det verkligen värt besväret?

 

 

 

Jag hinner ofta tröttna långt innan det ens börjat.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Sju blommor, sju tankar i midsommartid

 1. Znogge skriver:

  Tål att tänka på. Nu är snart midsommardagen här så jag hoppas du får en fin söndag

  • Kraka skriver:

   Min helg var riktigt bra, fast lite kylig. Vädret visade sig inte helt från sin bästa sida. Hur som helst fick jag möjlighet att vila och ladda mina batterier under en trenattsledighet. Den var välbehövlig.
   Hoppas även du haft en fin midsommarhelg.

 2. Louise skriver:

  Ett annorlunda och tänkvärt sätt att ”plocka” sina 7 blommor till midsommarnatten … 🙂

  Jag har lust att bygga på tanken till den tredje bilden:
  Övergripande tycker jag att vänskap är viktigare än kärlek, men i nära förhållande med någon blir det väldigt fattigt om kärleken inte finns. Kärlek kan t.o.m. vara ett måste för att ett förhållande ska vara sunt och livskraftigt.

  Kram

  • Kraka skriver:

   Jag gissar att du menar kärleksförhållande när du skriver nära förhållande. För i ett kärleksförhållande måste självklart kärleken vara närvarande och vårdas. Men det finns andra sorter av nära relationer där kärlek inte är en nödvändighet. I alla fall inte den sorts kärlek vi oftast menar då vi pratar om kärlek.

   Kram

 3. Pingback: Fem en fredag v. 25: Mitt i sommaren | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *