Bilen – Positivt i livet 8 av 30

Som svar på en utmaning ska jag skriva 30 inlägg om det positiva i mitt liv. Introduktionen, där jag förklarar hur jag tänkt kan du hitta om du klickar på länken här

För mig är min bil en av de saker som ökar min frihet. Jag behöver ofta förflytta mig långa sträckor med tung packning och då underlättar det att ha tillgång till en bil.
Bilen gör också att jag inte är lika beroende av tidsplanering, i alla fall inte hela tiden, och det minskar min stress. Jag försöker däremot att undvika onödig bilkörning och kombinerar olika färdsätt för att det ska bli så bra som möjligt.

Tyvärr har bilar en negativ effekt på miljön, både direkt och indirekt. Avgaser och andra utsläpp är en direkt effekt av bilkörning medan användanet av jordens resurser som bränsle kan som indirekta. Trafikolyckor är också en följd av den ökande trafiken.
Numera görs en hel del framgångsrik forskning med alternativa energikällor och även en hel del spännande teknik.

Det här inlägget postades i Livet, Livets berg & dalar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Bilen – Positivt i livet 8 av 30

 1. Gunnel skriver:

  Även om bilen är en miljöbov, så känns det ibland som den är helt nödvändig. Men i och för sig fanns det människor innan bilen var uppfunnen också. Men det var en helt annan tid. Ha en fin Midsommar. Kram

  • Kraka skriver:

   Ja, i vår tid med det sätt vi lever på är det nog ganska besvärligt att vara helt utan bil. Men det finns ju en del alternativa lösningar där man inte behöver äga en bil. Men jag tycker det är skönt att den finns där när jag behöver den.
   Ha en fin midsommarhelg du också!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *