Dessa märkliga män som tror de kan angöra en brygga

På nätet får man många kontakter. En del personer träffar man också vid ett eller annat tillfälle AFK (Away From Keybord). Några blir verkliga vänner, men de flesta blir på sin höjd just nätkontakter. Av den enkla anledningen att det inte finns något gemensamt att bygga på utanför den något märkliga värld som kallas internet.

En av alla dessa kontakter skriver till mig ibland på Facebook. Speciellt när han verkar vilja ha något att reta sig på. Han är en sådan där tvärsäker besserwisser som egentligen inte vet ett skit. Men ändå ska han alltid påskina att han vet bäst och till det gärna tjata för att få ur mig privat info som jag verkligen inte delar med miga av – varken på Facebook eller i bloggen.

Ikväll kontaktade han mig för att ta reda på VEM som passar mina katter när jag är bortrest. Svaret på den frågan vet alla som känner mig privat, och dessutom en massa andra människor också. Men om man frågar mig VEM och dessutom motiverar sin fråga med att man är djurvän blir jag fundersam. Det finns ju bara ett svar på den frågan: ”Det angår dig inte!”
Nu var jag inte riktigt så drastiskt i mitt svar. Istället frågade jag varför han ställde frågan och hur det hängde ihop med att han är djurvän. Utgick han möjligen från att jag inte såg till att katterna har det bra?
Nu blev han verkligt störd på mig och påstod att jag liknade Gudrun. (Ja, Schyman alltså. Jag vet ju att han avskyr henne). Med andra ord använder han sig av något slags blandning av härskarteknik och idiotargument.

Nej, det är ingen hemlighet vem som passar mina katter. Det är heller ingen hemlighet vilka som finns i mitt privata kontakt- och vänskapsnät. Men jag delar bara med mig av den informationen till människor som står mig nära och till människor som frågar snällt utan att ha någon, mer eller mindre, dold agenda. Egentligen är det nog så att jag svarar på de flesta privata frågor, med några få undantag,  om rätt person frågar.

 

*Det finns män som verkligen vet hur man angör en brygga (som har fingertoppskänslan för var gränsen går när det gäller integritet). För dessa sjunger Monica Zetterlund Att angöra en brygga.

Det här inlägget postades i Internet, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *