20 minuter – Eller 29 timmar och 24 minuter

Svensk TV har under våren visat en turkisk serie med namnet 20 minuter. Den var uppdelad i 63 avsnitt à 28 minuter, en väldig massa tid om man räknar ihop.
Nu finns det ju en massa serier som går år efter år och bräcker de dryga 29 timmar som den här serien sträckte sig över. Men så här efteråt kan jag inte helt bestämma mig för om den var värd att se eller inte. Men jag kunde heller inte släppa och då inte få veta hur allt hängde ihop.

Serien handlar om Alex och Melek, ett sedan länge gift par, och deras två barn. Melek blir arresterad för ett mord och hamnar i fängelse. Naturligtvis påverkar en sådan sak en familj.
Men istället för att vara ett vardagsdrama, om den hårda verkligheten när mamma i familjen hamnar i fängelse, utspelar sig en osannolik historia. En historia som blir mer och mer märklig ju längre serien går.
Alex försöker hjälpa sin fru på alla sätt och det får en hel del följder. En polisman blir intresserad av fallet och lägger ner både arbetstid och fritid för att försöka få fram sanningen. Många personer från det förflutna dyker upp och intrigen blir allt mer komplicerad.

Det är en fascinerande historia och inte förrän i slutet får man helt reda på hur allt hänger ihop. Men det går inte att ta några genvägar genom att hoppa över några avsnitt för då kommer man inte att förstå helheten.
Det blir rörigt när man kastas mellan då och nu, men det är nödvänigt för att få fram vad som verkligen hänt och varför.

Nu är tiden då 20 minuter fanns att se på svtplay över. Men skulle den dyka upp i något sammanhang och du har tid att spendera på en låååång TV-serie så tycker jag att du ska göra det.
Jag såg de sista avsnitten för ett par veckor sedan och det händer att jag fortfarande tänker på personerna och händelserna i serien. Det är tecken på att det var värt besväret att se den klart.

Det finns en hel del frågor som serien väcker. Hur väl känner man en människa man levt med i många år? Vad är man beredd att göra och offra för den man älskar? Vad är lögn och vad är sanning – egentligen?

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på 20 minuter – Eller 29 timmar och 24 minuter

 1. Ingrid skriver:

  Lögnen såg jag när den gick och hade förhoppningen om 20 minuter också, för det är roligt med en serie från ett land man inte känner till så mycket om, men den gillade jag inte. Jag så rätt många avsnitt innan jag gav upp. Alla sämst tyckte jag om Alex rollkaraktär. Men vi tycker alla olika och det är ju tur att det finns någonting för alla smakriktningar.
  Ha en fin dag!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Lögnen har jag inte sett. 20 minuter hade alldeles för många avsnitt och det gjorde serien seg. Man hade kunnat få fram allt på hälften så lång tid.
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *