Middag med en kär vän är också ett slags dejt, en vänskapsdejt

Hela dagen har varit fylld med det jag brukar kalla vardagsadministration. Mesta tiden togs upp av tvätten, en mer arbetsam uppgift än man tror. Sju maskiner hade jag att tvätta och först skulle all tvätt bäras till tvättstugan, sedan sorteras, tvättas, hängas/tumlas, vikas och sedan bäras tillbaka.
Mellan maskinerna sorterade jag en del papper hemma och tog om hand dem. Slutligen hade jag ett bankärende som inte kunde göras hemomkring och jag blev  därför tvungen att ta mig till Solna.

Solna kändes praktiskt, då skulle jag kunna ta Tvärbanan till Årsta där jag skulle träffa en vän, äta och ta ett eller annat glas vin. Men se det gick inte alls!
Just nu är Tvärbanan avstängd och man måste åka buss och/eller T-bana. Det tar längre tid och är mer omständigt, men det gick bra även om jag blev tvungen att flytta fram vår mötestid en halvtimme.

Vi skulle ses på Två små svin, en ganska nyöppnad restaurang i Årsta. När jag kom fram väntade min vän redan på mig och hade hunnit med ett glas redan.
Vi beställde mat och mer vin och kvällen gick fort. Som den gör när man har trevligt.

Två små svin har man smörrebröd med olika pålägg. Jag beställde en med pannbiff. Efteråt, till kaffet, åt jag lakrits brulleé.


 

Pannbiff och sedan en lakrits bruleé…

 

Det var verkligen roligt att träffa Harriet, det är länge sedan senast. Visst har vi pratat i telefonen, men det är inte samma sak som att ses . Jag har  inser att jag varit borta från Stockholm väldigt länge….

 

Undar om jag kommer att se ens hälften så ung ut som Harriet när jag är i hennes ålder…

 

 

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

5 svar på Middag med en kär vän är också ett slags dejt, en vänskapsdejt

 1. znogge skriver:

  Här hade vi smörrebröd till förrätt i går. Inte dumt alls 🙂 Vilken trevlig kväll ni hade.

  Kram

 2. Ingrid skriver:

  Det ser gott ut och låter verkligen trevligt. En sån dejt borde alla få uppleva någon gång då och då.
  Kram, Ingrid

 3. Louise skriver:

  Härligt att återse gamla vänner. Vet inte hur det är mellan dig och din vän, men jag upplever att det finns vissa personer där det kan gå åratal emellan träffarna, men när man väl ses igen är det som om ingen tid förflutit alls. Jag hade ett sådant möte 2012, i Stockholm. Träffade en väninna som jag inte sett på över 12 år. Ändå var allt precis som vanligt.

  Vilket roligt namn på restaurangen … 🙂
  Kram

  • Kraka skriver:

   Visst kan det vara så. Men här har det inte gått några år emellan, träffade nog henne senast någon gång under våren tror jag.

   Ja, visst är det ett roligt namn.

   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *