Ny på jobbet

Idag var första dagen på nya jobbet, eller nåja nygamla. Men det är så länge sedan jag var där senast så det känns nytt.

Vissa saker var sig precis lika, som mannen som spelar saxofon vid tågstationen. han spelar hellre än bra, eller för att vara ärlig spelar han bedrövligt. Men han är glad och trevlig.
Sjukhusområdet är en enda röra och en stor byggarbetsplats. Tydligen ska det vara så i många år till. Jag fick ett skåp i samma omklädningsrum som jag hade innan och det var många på jobbet som jag kände sedan förut.
Men det fanna också en hel del nytt, nya apparater och nya rutiner. Någon gång har jag läst, eller hört på någon föreläsning, att det tar cirka tre månader att komma in i jobbet och fungera på arbetsplatsen. Tre månader är precis så länge som jag ska vara där den här omgången.

Jag ska ha två introduktionsdagar. Det är jag själv som bett om det för att jag skulle kunna ordna med koder och liknande. Det visade sig vara tur. Mitt tjänstekort har blivit avmagnetiserat och det måste göras ett nytt. Imorgon ska jag fotograferas och sedan tar det ungefär två veckor tills jag får koderna jag behöver för att hämta ut det nya. Det är en enormt komplicerad process.Innan processen överhuvudtaget kan startas och man får tillåtelse att bli fotograferad måste man gå igenom en webbutbildning och göra ett skriftligt prov.

Hur som helst överlevde jag dagen. Men jag lyckades irra bort mig när jag skulle gå till lab med ett prov. Egentligen var det väl inte så, men jag åkte upp i hissen i B-huset och när jag kom upp på plan 7 hade jag glömt bort att jag inte åkt upp i K-huset. Blev därför väldigt förvirrad och konfunderad när kemlab inte alls fanns där. Men sen kom jag på vad som var fel…

Jag fick gå lite tidigare för att hinna hem och sova. Jag har dels långt att åka, dels är jag inte alls van att börja så tidigt. Hoppas nu att jag hör klockan imorgon. Hoppas också att jag kan sova, brukar ha svårt för det när jag ska upp tidigt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

10 svar på Ny på jobbet

 1. Piedra skriver:

  Det är alltid jobbigt att börja på ett nytt ställe. Och med datorer och annat behöver man utbildningar som man inte behövde förr. Knepigt det där att det som ska göra det enklare för oss faktiskt gör tillvaron mer komplicerad. Kram!

  • Kraka skriver:

   Ja, är man helt ny behövs en massa introduktion. Jag tror att de som kommer nya får ett par månaders inskolning. Jag bad om två dagar, hade ursprungligen fått ett schema där jag skulle börja jobba natt direkt.
   Kram

 2. Arvid och Lydia skriver:

  Hoppas att du ska trivas på ditt ny/gamla jobb. 🙂

  • Kraka skriver:

   Så många kramar och välkommentillbaka-hälsningar som jag fått de här dagarna är det svårt att inte känna sig både välkommen och trivas. 🙂

 3. Ingrid skriver:

  Hoppas att du snart känner dig ”hemma” igen.
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Tack Ingrid!
   Förmodligen kommer jag att känna mig hemma så fort jag står på egna ben, dvs jobbar på riktigt och inte går bredvid. Jag börjar jobba i helgen.
   Kram

 4. Pompom Sönnfors skriver:

  »Mannen som spelar saxofon vid tågstationen« – då vet jag var du jobbar. 🙂 Han brukar spela i stan också, precis där min särbo bor. Hon åkte ett tag ofta till ditt jobb och vissa dagar var han där när hon kom dit och sedan vid hennes hus i stan när hon kom hem. Vi har lärt oss att uppskatta honom nu.

  • Kraka skriver:

   Aha, jag trodde han bara höll till där ute. Han är alltid trevlig och hälsar så det är lätt att uppskatta honom trots att han inte spelar så bra. 🙂

 5. Pingback: Strulig procedur | Kraka

 6. Pingback: Kanske inte den bästa av dagar | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *